Oud-spelers FC Twente

VIDEO | Tapia pakt 2 gele kaarten in 8 seconden: Slechtste invalbeurt ooit?

Renato Tapia speelt sinds 2020 bij Celta Vigo. Daar speelt hij lang niet alles. Van de 22 wedstrijden die er tot dusver zijn gespeeld in La Liga, stond hij slechts negen keer in de basis. Acht keer was hij invaller. Afgelopen zaterdag kwam hij na 68 minuten in het veld. Het werd een van de slechtste en meest opvallende invalbeurten in de geschiedenis van het voetbal.

Tapia stond nog maar zes minuten in het veld toen hij ter hoogte van de middellijn een overtreding maakte waar de arbiter geel voor gaf. De oud-speler van FC Twente was het er duidelijk niet mee eens. Hij maakte dit duidelijk met wegwerpgebaren. Ook riep hij iets naar de scheidsrechter. Voor de arbiter was dit reden om Tapia dan maar nog een keer geel te geven, waardoor de Peruviaan met rood van het veld moest.

Een bizarre invalbeurt van Tapia, die zijn ploeg desondanks nog langs zij zag komen op bezoek bij Real Sociedad. Celta Vigo maakte in de 93e minuut nog de 1-1 dankzij een eigen goal van Robin Le Normand. Het was overigens de tweede keer in de carrière van Tapia dat hij een rode kaart pakte. De eerste keer was bij FC Twente in het thuisduel tegen Willem II, eind 2014. Ook toen maakte zijn ploeg nog een comeback: in de blessuretijd wist FC Twente met tien man een 1-2 achterstand om te draaien tot een 3-2 overwinning.