Oud-spelers FC Twente

Voormalig FC Twente-speler Jahnoah Markelo gaat het proberen in Kroatië

Voormalig FC Twente-speler Jahnoah Markelo gaat het proberen in Kroatië

Voetbalclub Go Ahead Eagles uit Deventer, heeft afscheid genomen van voormalig FC Twente-speler Jahnoah Markelo. De vleugelaanvaller heeft de overstap gemaakt naar het Kroatische NK Kustosija, zo is te lezen op de clubwebsite van de Deventenaren. Deze Kroatische club komt uit op het derde niveau in dat land.

Markelo maakte vorig jaar nog de overstap van FC Twente naar Go Ahead Eagles en had in Deventer een contract tot medio 2025. Daarvoor, In oktober 2021 tekende de aanvaller zijn eerste profcontract bij de club uit Enschede. Voor die tijd speelde hij al twee jaar voor de FC Twente/Heracles Academie. Zijn tijd in Enschede verliep op voetbal gebied vrij onopvallend.

Wat wel opviel, buiten zijn 'Twentse' achternaam, was het feit dat hij in maart 20222 uit de selectie werd gezet wegens gebeurtenissen buiten het voetbalveld. De technisch directeur, Jan Streuer, wilde niet kwijt wat er was gebeurd, maar gaf wel aan dat er een ‘niet te tolereren’ grens was overschreden en dat de speler moeite had met zijn status als profvoetballer. "Niet lang daarna besloten de partijen dat het beter was niet met elkaar door te gaan. Het contract werd verscheurd en Markelo kwam terecht bij Go Ahead Eagles in Deventer

In de weinige speelminuten die hem in Deventer gegund waren, wist de buitenspeler nooit echt te overtuigen. Afgelopen seizoen kwam hij tot slechts vijf eredivisie optredens. Daarin scoorde hij niet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties