Oud-spelers FC Twente

Vrees voor vertrek Steve McClaren bij Manchester United

Vrees voor vertrek Steve McClaren bij Manchester United

Er bestaat een kans dat Steve McClaren al na een half jaar weer vertrekt bij Manchester United. De man die FC Twente in 2010 kampioen maakte, werd afgelopen zomer door Erik ten Hag aangesteld als zijn rechterhand. Hiermee keerde McClaren terug bij de club waar hij in het verleden ook al assistent-trainer was onder Alex Ferguson. Er lonkt echter een nieuwe uitdaging voor de oefenmeester.

McClaren wordt genoemd als de nieuwe bondscoach van Ghana. Het land is op zoek naar een nieuwe bondscoach na een teleurstellend WK in Qatar. Het Afrikaanse land werd al uitgeschakeld in de poulefase. Het werd vierde in de poule waarin Portugal en Zuid-Korea doorgingen naar de knockout-fase. Net als Ghana sneuvelde ook Uruguay in poule H.

McClaren was één keer eerder bondscoach. Na zes jaar assistent te zijn geweest bij Engeland, werd hij in 2006 gepresenteerd als de opvolger van Sven-Göran Eriksson. Een succes werd het niet want hij faalde om zich met Engeland te kwalificeren voor het EK 2008. Het ging mis in de regenachtige thuiswedstrijd tegen Kroatië die met 2-3 werd verloren. Die dag kreeg hij ook de bijnaam the Wally with the brolly.

Het falen als bondscoach van Engeland knaagt nog altijd aan de trainer, ook al zijn er inmiddels vele jaren verstreken waarin hij onder andere het onmogelijke deed met FC Twente, kampioen worden van de eredivisie. De verwachting is dat hij zich graag wil revancheren als Ghana hem deze kans biedt. McClaren is niet de enige kandidaat. De andere twee zijn Chris Hughton and Hector Cuper, aldus het Britse The Sun.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties