Oud-spelers FC Twente

Wederom speciaal duel voor Janko: "Nog steeds mooie herinneringen aan FC Twente"

Wederom speciaal duel voor Janko: "Nog steeds mooie herinneringen aan FC Twente"

Afgelopen zaterdag vond de loting van het EK van 2024 in Duitsland plaats. Net als bij het vorige EK werd Nederland gekoppeld aan Oostenrijk, het thuisland van Marc Janko. Voor de voormalig spits zal het vanwege zijn mooie tijd bij FC Twente weer een speciaal duel worden. Nu hoopt Janko op een iets beter resultaat voor 'zijn' Oostenrijk dan tijdens het vorige EK, toen Oranje met 2-0 te sterk bleek.

Naast Nederland en Oostenrijk zitten ook Frankrijk en een play-off-winnaar (Polen, Wales, Finland of Estland) in Poule D. Janko was in eerste instantie niet zo content met de loting. "Ik dacht: het kan niet slechter. Het zijn hele sterke tegenstanders", vertelt de inmiddels 40-jarige oud-voetballer in gesprek met SoccerNews. "Maar uiteindelijk denk ik dat het helemaal niet zo slecht is voor ons. Er zijn veel kansen. We hebben een sterke ploeg, ik denk dat we kunnen verrassen."

Hoe kan Nederland wederom Oostenrijk verslaan? "Dat zou ik jullie nooit vertellen, maar op het laatste EK hebben jullie ons verslaan. Dus maak je geen zorgen", aldus Janko, die het altijd speciaal vindt als Oostenrijk tegen Nederland speelt. "Natuurlijk. Ik heb een mooie tijd gehad in Nederland, ik hield daar van de mensen. Ik heb nog steeds mooie herinneringen als ik terugdenk aan mijn tijd bij FC Twente", besluit Janko, die laat weten dat hij gaat proberen bij de wedstrijd in Berlijn te zijn. Het duel tussen Nederland en Oostenrijk is de laatste groepswedstrijd van Poule E.

Janko werd na het landskampioenschap van FC Twente in 2010 voor zeven miljoen euro overgenomen van Red Bull Salzburg. In anderhalf jaar tijd speelde de spits 45 eredivisieduels voor FC Twente, waarin hij maar liefst 24 doelpunten maakte. Daarnaast speelde Janko ook zes Champions League- en zeven Europa League-duels voor de Tukkers en besliste hij in 2011 de finale van de KNVB Beker tegen Ajax door in de verlenging de 3-2 binnen te koppen. Vlak voor het einde van de winterse transferperiode in 2011 verkaste Janko voor drie miljoen euro naar FC Porto. In 2019 maakte de Oostenrijker een einde aan zijn carrière.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties