Oud-spelers FC Twente

Wieffer eerlijk: "Voor mij wel fijn dat Ramiz niet naar Feyenoord is gekomen"

Wieffer eerlijk: "Voor mij wel fijn dat Ramiz niet naar Feyenoord is gekomen"

Afgelopen maandag maakte Mats Wieffer zijn debuut voor het Nederlands Elftal. Hij mocht in de tweede helft invallen en mag zich nu officieel Oranje-international noemen. Wie had dat gedacht toen de man uit Borne in 2020 met een klote gevoel FC Twente via de achterdeur verliet. Ook Wieffer zelf knijpt zichzelf soms nog even in de arm om te kijken of hij niet droomt. "Wie dit een paar maanden geleden allemaal had voorspeld, was niet goed bij z’n pan geweest."

"Ik heb er echt van genoten, het was heel mooi om met deze jongens op het veld te staan. Ik sta er maar niet bij stil hoe snel alles is gegaan de laatste maanden. Je best doen, meer is het niet. Wat ik echt apart vond was dat we in de avonden spelletjes speelden en dat ik dan aan tafel zat bij jongens die ik normaal alleen op televisie zag."

Hoe anders zou het zijn geweest als FC Twente Ramiz Zerrouki op de slotdag van de transferwindow wel had verkocht aan Feyenoord? "Uiteindelijk is het voor mij misschien wel fijn geweest dat Ramiz niet is gekomen. Als hij wél was gekomen, had ik het ook niet erg gevonden, hoor. Al had hij misschien wel in de basis gestaan omdat er veel geld zou zijn betaald. Je moet dan maar zorgen dat je beter bent. Daar maak ik me allemaal niet zo druk om. Waar ik me wel druk om maak? Op het moment niet zoveel", aldus een dolgelukkige Wieffer.

Is Wieffer anders gaan voetballen dan in zijn tijd bij FC Twente? "Bij FC Twente heb ik mijn debuut gemaakt, maar de trainer (Gonzalo Garcia Garcia, red.) zag het niet in mij zitten en toen werd ik teruggestuurd naar Jong FC Twente." Via Excelsior kwam hij afgelopen zomer bij Feyenoord terecht. "Bij Feyenoord heeft Arne Slot mij de kans gegeven. En de manier van spelen in de Kuip met veel hoog druk zetten, dat ligt mij gewoon enorm. Slot hamert op mijn manier van lopen en hoe ik in de duels moet zijn. Ik moest veel meer ballen afpakken, vond hij. Dat strak inspelen op medespelers heb ik altijd wel gehad, maar ik deed het niet altijd. Bij Excelsior dribbelde ik veel meer. Dat is nu minder. Ik weet eigenlijk niet waarom. Misschien komt dat er nog bij. We zullen zien."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties