Oud-spelers FC Twente

Zerrouki klopt op de deur bij Slot, die een stijgende lijn ziet bij zijn miljoenenaankoop

Zerrouki klopt op de deur bij Slot, die een stijgende lijn ziet bij zijn miljoenenaankoop

Ramiz Zerrouki maakte deze zomer voor 7,2 miljoen euro de overstap van FC Twente naar Feyenoord. De 25-jarige middenvelder begon het seizoen nog als basisspeler, maar verkaste al snel naar de bank. Met Mats Wieffer, Quinten Timber en Calvin Stengs heeft trainer Arne Slot nu een vast middenveld, maar Zerrouki begint steeds nadrukkelijker op de deur te kloppen.

Slot krijgt bij de persconferentie van Feyenoord de vraag of Zerrouki het hem lastig heeft gemaakt door zijn goede invalbeurt tegen Ajax. "Dat doet hij al langer", antwoordt de trainer. "Ook op trainingen en bij de invalbeurten die hij voor de wedstrijd in Amsterdam heeft gehad. Mede daarom speelde hij ook. Oók omdat we dachten dat we zijn kwaliteiten konden gebruiken, maar óók omdat hij de laatste weken een goede indruk achterlaat."

Hoe vindt Slot dat Zerrouki met zijn rol omgaat? "Niemand vindt het leuk om uit het elftal te gaan, maar ik denk dat de meeste spelers bij ons wel een realiteitszin hebben en ook wel snappen dat als ze naar de kampioen van Nederland gaan, dat dat een aantal uitdagingen met zich meebrengt. Hij is echt niet de eerste speler die een aanlooptijd nodig heeft om zichzelf écht onomstotelijk in de basis te spelen."

"De enige manier hoe hij ermee om kan gaan om weer basisspeler te worden, is zo te reageren als Ramiz en voor hem heel veel anderen gedaan hebben: om gewoon heel hard en goed te blijven trainen. Bij Feyenoord hebben ze de faciliteiten en de fysieke en medische staf om zich op een geweldige manier te kunnen ontwikkelen. Daar is Ramiz, samen met een aantal andere spelers, een goed voorbeeld van. Ondanks dat ze niet spelen, ontwikkelen ze zich wel", besluit Slot.

Hoe Slot over Zerrouki praat, is ook hoe we hem kennen van zijn tijd in Enschede. Vorig seizoen ging hij uiterst professioneel om met de teleurstellingen die hij te verwerken kreeg op de momenten dat zijn transfer van FC Twente naar Feyenoord afketste. Nu hij eindelijk bij de Rotterdammers is, moet hij nog wachten op een basisplaats. De Algerijns international laat zich echter niet uit het veld slaan en wacht rustig op de kansen van Slot, die al lange tijd erg gecharmeerd is van Zerrouki.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties