Ould-Chikh belangrijk bij overwinning Oranje -17

Oranje onder 17 heeft de eerste wedstrijd op het EK onder 17 gewonnen van Turkije. Na een enerverende wedstrijd waarin het spel heen en weer golfde was er uiteindelijk een hoofdrol voor twee invallers; Ould-Chikh en Nouri.

FC Twente leverde voor deze wedstrijd twee spelers uit de jeugdopleiding, te weten Hidde Ter Avest en Bilal Ould-Chikh. Beide spelers begonnen op de bank en zagen Turkije op voorsprong komen in de 41ste minuut. Nadat Turkije al gevaarlijk was geweest door een omhaal scoorde Unal de 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Invalbeurt Ould-Chikh

Na de rust mocht Bilal Ould-Chikh invallen. Dit bleek een uitstekende keus van coach Stekelenburg. In de 68ste minuut bij een 1-1 stand na een penalty voor Nederland, haalde Ould-Chikh hard uit op de lat, de rebound werd binnengewerkt door een andere invaller, Nouri. Even later waren de rollen omgedraaid. Nu was het Nouri die een assist verzorgde op Ould-Chikh die de 3-1 prachtig binnenwerkte met een stiftje. In de slotfase werd het nog spannend toen Turkije de 3-2 maakte. Verder kwam het echter niet.

Ould-Chikh laat zich op dit EK dus wederom gelden als goede voetballer. Wellicht wacht hem een basisplaats in het tweede duel.