Ould-Chikh en Ter Avest na strafschoppen onderuit in EK-finale

Het Nederlands Elftal onder 17 heeft de EK-titel voor spelers onder 17 jaar niet weten te pakken. In de finale moesten de mannen van Maarten Stekelenburg het opnemen tegen Engeland onder 17. Waar er in de groepsfase nog gemakkelijk met 2-0 werd gewonnen van de Engelsen, daar had Oranje -17 het nu wat moeilijker tegen de Engelse opponent.

De wedstrijd begon fel van beide kanten en leverde dan ook enkele kansen op voor beide partijen. Na 25 minuten kwamen de Engelsen op voorsprong door een doelpunt van Solanke. De aanvaller van de Engelsen kopte raak uit een corner. De corner werd overigens knullig weggegeven door Hidde Ter Avest. Vlak voor rust stelde Nederland orde op zaken en maakte het na een mooie aanval maakte Schuurman de gelijkmaker.

[google]Na de rust was Nederland geen schim meer van zichzelf en waren het de Engelsen die het dichtste bij de overwinning waren. Oranje onder 17 mocht van geluk spreken dat de Engelsen niet op voorsprong kwamen. Na 75 minuten werd Bilal Ould-Chikh vervangen door Van der Moot. Hidde Ter Avest mocht wel de gehele wedstrijd blijven staan. Doordat de wedstrijd binnen 80 minuten niet beslist was, ging men direct over op strafschoppen. De strafschoppenserie werd met liefst 1-4 gewonnen door de Engelsen, waardoor Oranje als tweede eindigt op het EK voor spelers onder 17.

Opstelling Nederland onder 17: Van Osch; Ter Avest, Veendorp, Verdonk, Verloo; Van de Beek, Schuurman, Nouri (60. Paal); Bergwijn (47. Slabbekoorn), Owobowale en Ould-Chikh (75. Van der Moot).

Opstelling Engeland onder 17: Woodman; Kenny, Moore, Moore, Gomez; Ledson, Onomah, Cook; Solanke, Brown en Roberts.