Overwinning NAC brengt FC Twente verder weg van 'veilige' 15e plek

Zaterdagavond won NAC met 2-1 van Feyenoord. Het gat tussen FC Twente en de veilige plek 15 is daarmee opgelopen tot 6 punten. Door de overwinning klimt de club uit Breda naar de 14e plek in de eredivisie. Willem II begon om hetzelfde tijdstip aan haar 26ste speelronde, uit bij Heerenveen. De Tilburgers verloren met 2-0 en dalen daarmee af naar de 15e plek.

De clash in Breda leek in eerste instantie gunstig uit te pakken voor FC Twente. In de 17e minuut kwamen de Rotterdammers op voorsprong via Jens Toornstra. In minuut 23 werd de stand alweer gelijkgetrokken door Thierry Ambrose (foto). De teams gingen rusten bij een 1-1 stand.

[google]Al vroeg in de tweede helft kwam de thuisploeg op voorsprong. Nigeriaan Umar Sadiq verzilverde in de 49e minuut een penalty voor de Brabanders. Hij tekende hiermee voor de 2-1 eindstand.

Morgen komt FC Twente zelf in actie tegen FC Groningen. Bij een overwinning brengen de Tukkers het gat met plek 15 terug naar 3 punten. Om 16:45 uur wordt er afgetrapt in De Grolsch Veste.