Overwinning op koploper: "Heb de jongens mijn complimenten gegeven"

Jong FC Twente heeft gisteren goede zaken gedaan door in eigen huis met 1-0 te winnen van koploper Jong FC Groningen. Thomas Agyepong was de maker van het enige doelpunt dat viel valk voor rust, in de 44e minuut. Door de overwinning staat de ploeg van Michel Jansen op 20 punten, slechts vier minder dan de nummer één Sparta Rotterdam. Op het spel is volgens Jansen nog wel iets aan te merken, maar uiteindelijk tellen de punten.

“Het was een pittig potje met weinig goed voetbal. De omstandigheden waren niet echt top, maar daarin hadden we in de tweede helft meer kunnen doen. We waren naar mijn mening te veel bezig om de voorsprong te verdedigen in plaats van het moment te gebruiken om de stand uit te breiden. Eigenlijk is er maar één moment geweest dat zij hadden kunnen scoren en ze hadden een paar gevaarlijke cornerballen. We hebben weinig weggeven, maar ook weinig gecreëerd en dat zegt eigenlijk alles.”

[google]“Het was onze intentie om de eerste tien tot vijftien minuten te kijken hoe Groningen speelde en vooral hun het spel te laten maken. Het initiatief lag bij Groningen met name centraal achterin. We kregen er moeilijk druk op, maar op een gegeven moment werd dat beter. Met name de periode na de eerste fase pakten we niet goed op. Uiteindelijk wordt het dan in de slotfase een kwestie van overleven en de voorsprong verdedigen. De intentie om te voetballen was toen verdwenen. Je zag ook vrij veel lange ballen. Ik heb de jongens mijn complimenten gegeven voor de manier waarop ze stand hebben gehouden. We staan nu vier punten achter op de koploper en volgende week krijgen we met FC Utrecht weer een pittige tegenstander", besluit Jansen op de clubwebsite.