Twente Insite

FC Twente Nieuws

Overzicht: KNVB voert nieuwe regels door voor seizoen 2018-2019

Overzicht: KNVB voert nieuwe regels door voor seizoen 2018-2019

Met ingang van het seizoen 2018-2019 zijn er een aantal veranderingen doorgevoerd in de voetbalpiramide van de KNVB. Deze zullen met name invloed hebben op de beloftenteam en diens tegenstanders. Door de degradatie naar de eerste divisie zal FC Twente komend seizoen te maken krijgen met Jong Ajax, Jong PSV, Jong AZ en Jong FC Utrecht. Deze clubs mogen vanaf het komende seizoen alleen nog maar spelers opstellen die in het betreffende seizoen 23 jaar of jonger zijn.

“Wij zijn blij met het besluit dat er nu ligt”, zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal bij de KNVB. “Het beantwoordt aan onze uitgangspunten. We willen een optimale ontwikkeling van onze toptalenten en we willen dat die talenten hun ervaring opdoen in voor alle partijen eerlijke competities. Daar leggen we nu een stevige basis voor.”

Ook directeur betaald voetbal Eric Gudde is tevreden. “Er is de laatste tijd hard gewerkt om de voetbalpiramide verder te optimaliseren. We zijn nu op weg, dit is een positieve stap. We zullen ons blijven door ontwikkelen. Dat moeten we gezamenlijk doen, dus gaat het stap voor stap. Ik ben in ieder geval blij met het resultaat.”

Voor het seizoen 2018-2019 zijn de volgende afspraken gemaakt:

  • Beloftenteams bestaan uit alleen spelers die in het betreffende seizoen 23 jaar of jonger zijn.
  • Er wordt geen dispensatie verleend.
  • Spelers die in het seizoen 18, 19, 20 jaar worden, mogen uitkomen in het eerste elftal. Na achttien keer te zijn uitgekomen in bindende wedstrijden van het eerste elftal, mogen ze niet meer uitkomen in het beloftenteam.
  • Spelers die in het seizoen 21 of 22 jaar worden, mogen zeven keer bij bindende wedstrijden van het eerste elftal in de basiself staan en/of 45 minuten meespelen. Daarna mogen ze niet meer uitkomen in het beloftenteam.
  • Voor doelmannen wordt een uitzondering gemaakt. Als zij in het seizoen 21 of 22 jaar worden, mogen ze achttien keer uitkomen in bindende wedstrijden van het eerste elftal. Daarna mogen ze niet meer uitkomen in het beloftenteam.
  • Voor beloftenteams in de eerste divisie geldt dat spelers niet twee keer in één speelweekeinde op het wedstrijdformulier mogen voorkomen. Dat mag alleen wél als ze in één speelweekeinde eerst op het wedstrijdformulier van het beloftenteam hebben gestaan en daarna bij het eerste team. Ze mogen eveneens twee keer in een weekeinde op het wedstrijdformulier staan, als twee beloftenteams tegen elkaar spelen.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Eddy Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Eddy
Gast
Eddy

En daar doen ze weken over. Dat had ik in 1 morgen al wel uitgedacht.