PEC Zwolle duwt FC Twente verder in de put

FC Twente is vanmiddag met 2-1 onderuit gegaan bij PEC Zwolle. Hierdoor staat de ploeg van Alfred Schreuder na drie wedstrijden op slechts één schamel puntje in de Eredivisie. FC Twente kwam eerst op achterstand, maar scoorde snel in de tweede helft de gelijkmaker. Daarna drong het aan, maar nam PEC het initiatief een half uur voor tijd weer over en scoorde prompt de 2-1. Dit bleek uiteindelijk ook de eindstand waar een gelijkspel meer verdiend was geweest.

De eerste helft was slordig van beide kanten en het had zomaar 2-2 kunnen staan. Echter was de ruststand 1-0 voor PEC Zwolle na een benutte strafschop van Veldwijk. Een onnodige overtreding van Uvini was de aanleiding van de tegentreffer. De Braziliaan ontving hiervoor de gele kaart.

FC Twente begon de tweede helft furieus en scoorde al binnen een minuut de gelijkmaker. Ziyech mocht aantekenen voor zijn tweede van het seizoen op fraai aangeven van Robert Schilder. FC Twente leek als herboren en ging vol overgave op zoek naar de overwinning. Toch werd de ploeg niet beloond en scoorde Rienstra in de 63 minuut de 2-1 voor PEC Zwolle.

In de 83 minuut kreeg Ziyech een 100% kans op de gelijkmaker, maar jaagde de bal van 14 meter over het doel. Een minuut later kreeg ook invaller Oosterwijk dé kans op de gelijkmaker, maar schoof de bal enkele centimeters naast. Ook in blessuretijd kreeg Jesus Corona nog een levensgrote kans na verlengen van Oosterwijk, maar de bal mocht er niet in. Hierdoor bleef het uiteindelijk bij 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Opstelling FC Twente:[google]
Marsman, Schilder, Bijen, Uvini, Ter Avest (78 Van der Lely), Gutierrez (74. Tapia), Mokotjo, Ziyech, Da Cruz (81. Oosterwijk), Jesus Corona en Olaitan.