Pijnlijke nederlaag voor FC Twente (V) tegen provinciegenoot PEC Zwolle

FC Twente Vrouwen heeft zondag in eigen huis een pijnlijke nederlaag geleden in de Eredivisie Vrouwen. De Tukkers gingen met maar liefst 4-1 onderuit tegen provinciegenoot PEC Zwolle. Het was een flinke domper nadat de ploeg vorige week nog met 1-0 won op bezoek bij mede-titelfavoriet Ajax.

FC Twente kwam in de eerste helft nog wel op een 1-0 voorsprong door Fenna Kalma. Echter ging het in de tweede helft helemaal mis. Na iets meer dan een uur spelen wisten de bezoekers is slechts vier minuten tijd de achterstand om te buigen naar een 2-1 voorsprong.

De thuisploeg ging op zoek naar de gelijkmaker, maar deze bleef uit waarna PEC Zwolle de wedstrijd in de 79e minuut definitief op slot gooide door de 3-1 te scoren. In de 90e minuut deelden de Zwollenaren nog een extra dreun uit door de uiteindelijke 4-1 op het scorebord te zetten.

Ondanks de nederlaag blijft de ploeg van Robert de Pauw koploper in de Eredivisie Vrouwen met zes punten uit drie wedstrijden. PEC Zwolle heeft evenveel punten, maar heeft ondanks de ruime overwinning op FC Twente een minder doelsaldo. PSV staat derde met vier punten, maar heeft nog een wedstrijd tegoed.