Plattel zegeviert bij debuut Jong Oranje

Jong Oranje heeft vanavond een overwinning behaald tegen de leeftijdsgenoten van Costa Rica. In Toulon werd het 3-2 in het voordeel van de ploeg van Remy Reynierse. De ploeg begon furieus en stond binnen zes minuten op een 2-0 voorsprong. Deze werd nog in de eerste helft uitgebreid naar 3-0, maar daarna kreeg Jong Oranje geheel onnodig twee tegentreffer te verwerken. Uiteindelijk bleef de gelijkmaker van Costa Rica uit waardoor de eerste drie punten een feit zijn voor Jong Oranje.

FC Twente doelman Timo Plattel mocht voor het eerst zijn opwachting maken in de basis van Jong Oranje. Hij speelde de gehele wedstrijd die in Toulon bestaat uit twee keer veertig minuten. Jelle van der Heyden en Peet Bijen zaten op de bank, maar kregen geen speeltijd.[google]

De basisopstelling: Plattel, Hateboer, Luckassen, Bakker, Kuipers, Leemans, Rayhi, Haye, Vloet, Van Overeem en El Ghazi.

Het resterende programma van Jong Oranje i Toulon
Vrijdag 29 mei: 17.00 uur, Verenigde Staten - Jong Oranje
Zondag 31 mei: 19.00 uur, Jong Oranje - Qatar
Donderdag 4 juni: 19.00 uur, Frankrijk - Jong Oranje

De finale wordt op zondag 7 juni gespeeld en zal worden afgetrapt om 19.30 uur. Daarvoor wordt om 17.00 uur gestreden om de derde plaats.