Connect with us

FC Twente Nieuws

Plet teruggezet naar tweede elftal FC Twente

Published

on

FC Twente heeft na Jerson Cabral ook Glynor Plet teruggezet naar het tweede elftal. De club ziet geen toekomst in de lange spits en wil hem graag verkopen. Buurman Heracles Almelo is nog altijd op zoek naar een nieuwe spits en ziet Plet graag terugkeren op het oude nest. Echter wil Heracles de speler huren en niet kopen. Dit is wat FC Twente betreft geen optie. FC Twente kocht Glynor Plet in Januari 2012 voor zo’n 1,5 miljoen euro van Heracles Almelo. De spits moest Marc Janko, die naar FC Porto vertrok, opvolgen. Na een half jaar zag FC Twente al geen toekomst meer in hem en besloot hem te verhuren aan KRC Genk.

Bij Genk wist hij weer belangrijk te zijn maar dan als pinchhitter. Hij scoorde uiteindelijk 10 keer in 22 duels en won onder Genk trainer Mario Been de Belgische bekerfinale van Celcle Brugge. Gisteren ontbrak hij zowel bij de eerste selectie als bij Jong FC Twente tijdens de oefenduels tegen FC Den Bosch en HSC ’21. Naast Heracles zouden er meer clubs interesse hebben maar tot dusver willen ook deze clubs alleen huren.

Win 2 wedstrijdkaartjes of het shirt van FC Twente!

Doe jij al mee in de verloting van 2 wedstrijdkaarten van FC Twente tegen Ajax, PSV of Feyenoord en een shirt van FC Twente? Deelnemen is heel erg eenvoudig. Like ons op onze Facebookpagina. Volg je ons al? Deel & Like dan DIT bericht op onze Facebookpagina en ook jij doet mee in de verloting. De actie loopt tot maandag 22 juli.

15 Comments

15 Comments

 1. Michel Badart

  18 juli 2013 at 13:59

  Stef heerink eindelijk iemand die de geschiedenis weet van de club gr vak309 in goede en slechte tijden moet je achter je club staan en reteketet alles beter dan plet

 2. Stef Heerink

  18 juli 2013 at 13:59

  Klopt! Helemaal met je eens. Ik ben namelijk aan 2 kanten supporter. Mij maakt het niet uit wat Twente doet, ik blijf toch wel kijken en komen. Maar aan de andere kant maakt het me wel uit wat Twente doet, omdat ik niet wil dat ze de afgrond in gaan. Helaas kan ik daar 0,0 aan doen.
  Qua PSV heb je gelijk hoor, verdediging kut maar toch 2e, te danken aan de goede aanval. We zijn TE verwend geworden. Als je dat zegt tegen de ‘ware’ supporters komen er allemaal verhalen over dat ‘WE’ best kritiek mogen hebben, maar wie zegt dat? Het blijft een voetbalclub, als alle voetbalclubs hetzelfde zouden presteren en naar behoren, zou je geen competitie’s hebben.. dan wordt het pas een saaie boel! Ik maak me nog niet zoveel zorgen, vind het leuk om er over te praten enzo hoor, begrijp me niet verkeerd, maar ik ‘zie wel’ wat Twente gaat doen. Hoop iig dat jeugdig talent als Tanda, Zschussen, Promes, etc. zich positief verder gaan ontwikkelen. Dat is altijd positief natuurlijk.

 3. Justin Aaron Tibbe

  18 juli 2013 at 13:22

  Akram was hoe dan ook een dure grap. Buiten EU salaris. En in het Midden Oosten is geen Twente shirt verkocht (door eigen dommigheid, de webshop verkocht toen niet buiten de EU). Ik praat Twente niet graag de grond in, maar hoop wel dat je met me eens bent dat we erg verwend zijn geweest met de resultaten tot januari 2012. Nu het wat minder gaat zie je wel waar het aan schort. De verdediging van PSV is misschien bagger geweest vorig jaar, maar feit blijft dat zij 2e zijn, Champions League voorronde spelen, en wij 6e. Ik hoop van harte dat we dit seizoen Europees voetbal halen, maar vrees het ergste. Sky leek de limit bij Twente. Munsterman had het over 40.000 stoelen. Nou, één minder jaar en je ziet het; Twente is totaal niet klaar voor nog een uitbreiding. Zowel financieel niet, sportief niet, en qua trouwe achterban niet.

 4. Tim Visschedijk

  18 juli 2013 at 13:16

  Twente verkoopt maar haalt niks terug voor degene die weg gaan, en of plet of castaignos nou “de” spits word komend seizoen maakt geloof ik toch niks uit aangezien we geen fatsoenlijke achterhoede en middenveld hebben… Ben benieuwd wat er nog komt en waar we staan tijdens de winterstop!

 5. Stef Heerink

  18 juli 2013 at 12:21

  (Wel mooi dat we gewoon normaal en met respect kunnen discussieren trouwens :))

 6. Stef Heerink

  18 juli 2013 at 12:16

  Euh, waarom begin je over Cabral en Verhoek? Je gaat nu mijn statement overnemen dat Plet gewoon een groot drama is, alleen je legt de schuld nu bij de scouting neer. Castaignos bewandelde een hele andere weg ja, hij heeft ontzettend veel druk op zich gekregen op het moment dat hij er moest staan. HIJ ging het waarmaken, HIJ kwam van Inter. Jij gaat toch ook gewoon lekker cashen als je bij een hoger segment van jouw bedrijf kan werken? Ik geef hem groot gelijk. En nu speelt hij heerlijk bij Twente, niks aan de hand. Waarschijnlijk schopt hij er dit jaar gewoon 15 of meer in en is hij weer de oude, niemand die meer praat over zijn ‘domme’ zet naar Inter.
  Bij ELKE club zitten miskopen, Cuenca bij Ajax dan? Hebben ze ook plezier van gehad? Weggegooid huurgeld. Heb je die verdediging van PSV gezien? Geef je van elke club zo minimaal 3 namen in 3 jaar tijd. Om nog even terug te komen op Akram. Sommige spelers worden gehaald om de aandacht/merchandise ook een dikke oppepper te geven hé? Dat houdt in dat als een Akram (het talent van irak?) wordt gehaald, er ontzettend veel aandacht vanuit die landen komt = extra merchandise = extra aandacht = meer geld. Wat heeft hij gespeeld dan? Meest onbelangrijke wedstrijden en korte invalbeurtjes. Geen toegevoegde waarde en was ook echt niet duur ;-). In de tijd van McClaren zijn er ook genoeg fantastische spelers afgeleverd 😉 Denk aan Ruiz, Stoch, Stam, Elia, Arnautovic, etc. (Niet kijken naar gedrag, dat telt in dit geval niet mee, omdat ik hier doel op waar ze vandaan kwamen). Twente beurt nog steeds geld als Arnautovic doorverkocht wordt.
  Vind beetje te triest hoe Twente nu de diepte ingepraat wordt, want dat doen WIJ en de media. Als iedereen straks positiever wordt over bijv. goed behaalde resultaten (hopelijk), dan is het opeens weer minder erg en zit de Veste weer vol…

 7. Justin Aaron Tibbe

  18 juli 2013 at 12:03

  Stef, nee ik zit niet bij Joop in de kamer en wacht ze ook niet op na de training. Sterker nog, het meeste nieuws over FC Twente verneem ik gewoon via de media zoals het merendeel van de supporters. Maar van de het verhaal rond Plet weet ik toevallig wel het fijne. De manier waarop is voor mij totaal niet relevant om te vermelden. Een ieder vormt toch zijn eigen mening of loopt die van een ander achterna. Het is wel duidelijk dat FC Twente zich duidelijk verkeken heeft op Plet, en of dat nou met zijn kwaliteit te maken is twisten. Laten we kijken hoe het met Cabral en Verhoek afgelopen is. Verhoek en Plet samen gehaald in januari 2012. Een halfjaar later allebei uitgekotst. En Verhoek geruild voor Cabral. Nou wat hebben we daar een plezier van gehad. De scouting bij onze club en slagvaardigheid op de transfermarkt is gewoonweg lachwekkend. En dat was het al ten tijde van het kampioenschap. Laat de mooie resultaten toen dat niet verbloemen. Bernard Parker, Wellington (“ik schop er hier 20 in dit seizoen”), Nashat Akram, Vagiv Yavadov. Daar tegenover staat enkele goede aankopen. Maar ik vraag me af wat het dit seizoen wordt met onze club. Met deze selectie is het inderdaad hopen op een plek tussen 5-9. We zijn enkel zwakker geworden ten opzichte van vorig seizoen. Maar even terugkomend op jouw bericht. Castaignos heeft een andere weg bewandeld volgens jou? Die heeft er 15 ingeschoten bij Feyenoord, toen de domste weg gekozen (zoals vele jonge jongens met hem) en voor het geld naar Milaan gegaan. Daar een jaarlang maar één wedstrijd gespeeld. Een jaar stil gestaan dus. Kan er met m’n hoofd niet bij dat degenen die verantwoordelijk zijn voor zulke aankopen als in januari 2012 hier niet voor ontslagen worden. Ja McClaren is eruitgegooid, maar ik neem toch aan dat hij geen alleenheerser is geweest.

 8. Stef Heerink

  18 juli 2013 at 11:49

  Jammer dat je dit nu zegt. Als je een beetje de ondertoon snapt van mijn laatste opmerking, bedoel ik daarmee te zeggen dat het wel kán zijn dat hij de trainer uitgescholden heeft, het hoeft niet altijd maar sportieve gedachtes te hebben. Ik vind Plet een ZEER matige spits, nog slechter dan Castaignos inderdaad. Geloof me, ik ben niet vaak negatief over Twente, ik probeer eerder de negativiteit tegen te gaan, maar Plet vind ik echt NIKS voor Twente. En btw, als jij 1,5 miljoen minder erg vind? Ik vind dat best veel namelijk voor een speler die alleen nog maar bij Heracles Almelo iets presteerde.. Castaignos bewandelde een hele andere weg hé ;-). Maar hoe weet jij wat er speelt dan? Loop je elke dag in de kamer van Munsterman rond? Of zit je elke dag na de training in de kleedkamer op ze op te wachten? Denk het niet. Dan weet je ook niet wat er speelt, ik namelijk ook niet. Maar dat maakt het wel heel makkelijk om een indruk of oordeel te hebben over iets. Plet heeft totaal 0,0 uitstraling en Twente moet weer op zoek naar een spits met uitstraling. Type Altidore/Makienok/Nkufo/Janko etc etc. Ik vind de spits het centrumpunt van een team, samen met de nummer 10. Maar je geeft zelf aan, misschien heeft Twente zich verkeken op Plet ? Dus je bent het wel met me eens dat hij echt geen topper is 😉 ?

 9. Nazario Brummer-Alba

  18 juli 2013 at 11:30

  Ik denk dat bijv. een top tacticus en kneder Schreuder meer kan met een Castaignos of Gutierrez , dan met alle respect een Plet.Technische staf heb ik vertrouwen in dat ze een weloverwogen beslissing maken.Dit is prof voetbal , zakelijkheid hoort er ook bij.

 10. Wesley Boonstra

  18 juli 2013 at 11:20

  ohjaa we barsten van het talent op dit moment

 11. Justin Aaron Tibbe

  18 juli 2013 at 10:48

  Nou Stef, toevallig weet ik dus wel wat er speelt. Ik weet niet hoe jij er bij komt dat Glynor de trainer uitgescholden zou hebben, maar dat is de grootste lariekoek. Plet heeft bij FC Twente nooit een eerlijke kans gekregen; en in de wedstrijden die hij al mocht spelen heeft hij zeker geen slechte indruk achtergelaten. Maar het is tegenwoordig zo dat als één groepje supporters iets zegt of online gooit de hele meute erachteraan gaat. Jammer. Om dan zoiets te zeggen is ronduit zwak. Misschien heeft Twente zich verkeken op Plet. In elk geval vind ik een miskoop van 1,5 miljoen euro beter te verantwoorden dan 6 miljoen voor Castaignos. Een speler die het presteert na een nederlaag doodleuk glimlachend de Grolsch Veste te verlaten en vervolgens alle supporters negeert op de snelste weg richting zijn Audi. Als dat het type speler is waar we er bij Twente meer van willen; dan vrees ik de toekomst.

 12. Peter van Aarsen

  18 juli 2013 at 10:27

  Waar zijn ze mee bezig. Zeg.

 13. Jeroen Eektimmerman

  18 juli 2013 at 10:20

  @Stef: mooi gesproken! ++++

 14. Stef Heerink

  18 juli 2013 at 10:06

  Zeg Justin, jij weet ten eerste niet wat er speelt daar en oordeel dan niet zo snel. Ten eerste is de instelling van Castaignos bij mij (en ik denk vele anderen) veel duidelijker te zien dan Plet die een paar intikkers maakt in Belgie en dan roept dat hij bij Twente maar een kans moest krijgen. Heeft hij gehad. Net zoveel wedstrijden als in Belgie. Is niet de spits die Twente nodig heeft. Castaignos heeft er afgelopen seizoen in een (kloten)jaar alsnog 13 gemaakt. De Jong en Nkufo scoorden 12 en 14 doelpunten in hun eerste jaar.. + daar lag geen druk op + dat waren jaren waarin het verrassen goed ging. Plet is echt geen spits waar je in de top 4 wilt eindigen. Of Castaignos dat is, geen idee. Maar om nog even terug te komen op je punt.. als hij uit onvrede een trainer uitgescholden heeft, kan dat ook een reden zijn hè 😉 hoeft niet altijd een sportieve reden te zijn.

 15. Justin Aaron Tibbe

  18 juli 2013 at 09:17

  Belachelijk! Heeft zich in de voorbereiding meer bewezen dan Castaignos. Maar achja, Castaignos nu terugzetten naar ’t tweede is natuurlijk gezichtsverlies.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertisement

Laatste Nieuws

wieke-kapteinsterre-kroezen-fc-twente-vrouwen-2021 wieke-kapteinsterre-kroezen-fc-twente-vrouwen-2021
BREAKING38 minuten ago

Kaptein en Kroezen tekenen tweejarig contract bij FC Twente Vrouwen

Twee speelsters van de beloften van FC Twente Vrouwen sluiten volgend seizoen aan bij de eerste selectie. Het betreft Wieke...

serdar-gozubuyuk-scheidsrechter-knvb serdar-gozubuyuk-scheidsrechter-knvb
Eerste elftal2 uur ago

Gözübüyük fluit FC Twente – Willem II, en dat lijkt gunstig voor de Tukkers

Aankomende zaterdag staat voor FC Twente de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Willem II op het programma. De wedstrijd zal om 18:45...

vaclav-cerny-juichen-twente-groningen-2020 vaclav-cerny-juichen-twente-groningen-2020
Eerste elftal2 uur ago

Arts Cerny tevreden: ‘Hij is over een jaar weer de oude’

Vanaf dinsdag mogen jongeren tot 27 jaar weer in groepsverband trainen. Het is één van de versoepelingen die wordt doorgevoerd...

menig-heracles-twente-erve-asito-2020-2021 menig-heracles-twente-erve-asito-2020-2021
Eerste elftal2 uur ago

Samenvatting Heracles – FC Twente seizoen 2020-2021 (2-2)

Zaterdagavond stond de Twentse derby tussen Heracles en FC Twente op het programma. Het was de eerste keer in bijna...

danilo-zerrouki-heracles-twente-erve-asito-2020-2021 danilo-zerrouki-heracles-twente-erve-asito-2020-2021
Eerste elftal5 uur ago

Danilo riep spelersgroep tevergeefs bijeen: “Dit is emotie”

De wedstrijd tussen Heracles en FC Twente werd in de diverse media flink opgedikt, maar eindigde zaterdag toch wel teleurstellend....

kik-pierie-fc-twente-grolsch-veste-2020-2021 kik-pierie-fc-twente-grolsch-veste-2020-2021
Eerste elftal5 uur ago

De cijfers: Twee onvoldoendes na teleurstellende Twentse derby

Afgelopen zaterdag viel er weinig te genieten tijdens de Twentse derby tussen Heracles en FC Twente. Er werd wel vier...

FC Twente Nieuws21 uur ago

FC Twente Vrouwen na strafschoppen naar de finale van de Eredivisie Cup

FC Twente Vrouwen heeft vandaag goede zaken gedaan in de Eredivisie Cup. De ploeg van scheidend trainer Tommy Stroot nam...

danilo-pereira-da-silva-vvv-fc-twente-de-koel-2020-2021 danilo-pereira-da-silva-vvv-fc-twente-de-koel-2020-2021
FC Twente Nieuws22 uur ago

Danilo boos na onbevredigende 2-2 tegen Heracles Almelo

Danilo Pereira da Silva scoorde in de Twentse derby eindelijk weer eens een veldgoal namens FC Twente. De Braziliaan was...

Eerste elftal1 dag ago

Narsingh is op dreef en levert in drie wedstrijden op rij een assist

Op 14 januari 2021 kreeg FC Twente een harde klap te verwerken. Sterspeler Vaclav Cerny raakte in de wedstrijd tegen...

queensy-menig-dribbel-fc-utrecht-twente-2020-2021 queensy-menig-dribbel-fc-utrecht-twente-2020-2021
Eerste elftal1 dag ago

Scorende Menig: “Ik denk niet dat het derbywaardig was”

Zaterdagavond heeft de Twentse derby tussen Heracles en FC Twente geen winnaar opgeleverd. Twee keer kwam Heracles op voorsprong, maar...

Advertisement