Plet weer productief voor RC Genk

Glynor Plet was dit weekend weer productief voor RC Genk. De van FC Twente gehuurde aanvaller scoorde tegen Charleroi de beslissende 3-1.

Daarmee komt Plet al op tien doelpunten in officiële wedstrijden voor de Belgische club. Het gemiddelde van Plet is er eentje van een echte goalgetter. Mede doordat hij vaak als invaller binnen de lijnen komt, heeft hij een gemiddelde van één doelpunt per 84 minuten. Hoewel dat tot dusver 'slechts' acht competitiegoals opleverde, presteert hij vergelijkbaar met Jupiler League-topscorer Carlos Bacca, die namens Club Brugge al zeventien keer scoorde in zeventien competitieduels (één goal per 81 minuten), meldt VI.

Alleen clubtopscorer Jelle Vossen heeft met negentien doelpunten meer gescoord dan Plet. Benjamin De Ceulaer (in het verleden onder contract bij Feyenoord en RKC Waalwijk) scoorde twee keer minder, terwijl hij veel meer speeltijd krijgt van trainer Mario Been.