Twente Insite

FC Twente Nieuws

Politie beschikt over onomstotelijk bewijs van langdurige misstanden bij Vak P

Politie beschikt over onomstotelijk bewijs van langdurige misstanden bij Vak P

De politie en het Openbaar Ministerie zijn volop bezig met het onderzoek rondom Vak P. Het supportershome waar drie weken geleden een inval plaatsvond is inmiddels gesloten en drooggelegd door burgemeester Onno van Veldhuizen. Het blijkt zo te zijn dat de gebeurtenissen niet alleen recent zijn, maar dat het al veel langer niet klopte wat er allemaal gebeurde in het supportershome in De Grolsch Veste, zo valt te lezen in de TC Tubantia

In 2015 werd er al een politierapport samengesteld over de veiligheidsrisico’s rond het home van Vak P. De toegangscontrole deugde niet en daardoor kon er van alles naar binnen wat er niet hoorde te zijn, bijvoorbeeld wapens en drugs. De invloed van motorclubs Satudarah en Saudarah zou beetje bij beetje zijn toegenomen en leden van deze clubs zijn in het home gesignaleerd in oktober 2016, december 2016 en begin april 2017.

Tijdens de wedstrijd tussen FC Twente en Roda JC in oktober 2016 waren het leden van Satudarah die bepaalden wie er naar binnen mochten en wie niet. Eén ongewenste gast zou een tik te verwerken hebben gekregen om ervoor te zorgen dat deze persoon zou vertrekken. En dan in februari dit jaar, toen Duitse agenten werden belaagd tijdens de thuiswedstrijd met SC Heerenveen. Het drietal heeft aangifte gedaan van schoppende en slaande Satudarah-leden die op dat moment fungeerden als portier.

Het dealgedrag is veelvuldig waargenomen en vastgelegd op camera. Een nooddeur tussen het home van Vak P en de ingang van het stadion bleek al in 2015 gerapporteerd te zijn. ‘Deze deur blijkt nog steeds een cruciale rol te vervullen, dit keer ook gerelateerd aan de handel in verdovende middelen’, zo staat het bij de politie beschreven. Tijdens de thuiswedstrijd met Heracles Almelo heeft de politie eveneens het gebruik van de nooddeur weten vast te stellen.

Op 6 april 2017 zijn er dertig pakketjes cocaïne aangetroffen. Samen bevatten deze pakketjes een hoeveelheid van 11,94 gram. Ook zijn er andere voorwerpen aangetroffen en vond de politie lege wikkels bij de toiletten onder de tribune. Op 3 juni 2015 kreeg Vak P al een officiële waarschuwing naar aanleiding van de rellen bij het stadion.

Reacties

  1. Kieknwatwort zegt:

    Waarom is niet eerder ingegrepen?

Laat wat van je horen

*