Twente Insite

FC Twente Nieuws

Politie Oost-Nederland: “Vak P twee jaar geleden gewaarschuwd voor sluiting home”

Politie Oost-Nederland: “Vak P twee jaar geleden gewaarschuwd voor sluiting home”

In juni 2015 is Vak-P gewaarschuwd voor een mogelijke sluiting van het home. Deze waarschuwing kreeg de supportersvereniging vanwege supportersrellen. Dit staat vermeld in een vertrouwelijke bestuursrapportage van politie Oost-Nederland aan burgemeester Van Veldhuizen.

De rapportage is uitgelekt waardoor de betreffende informatie op straat ligt. De ongeregeldheden na de politie-inval, hebben ervoor gezorgd dat deze rapportage werd opgesteld, zo meldt RTV Oost.

In het document staat dat vanaf augustus 2016, via de criminele inlichtingendienst, signalen binnenkwamen dat motorclub Satudarah haar intrede deed in het supportershome. De motorclub zou bezig zijn met het opzetten van handel in verdovende middelen vanuit het home.

De politie heeft gezien dat mensen ongecontroleerd via het home de tribune op konden komen. Daarnaast stonden er ‘niet-gecertificeerde’ beveiligers voor de ingang van het home. Dit zouden volgens de politie leden van Satudarah zijn.

De inval werd gedaan met een speciale politie-eenheid, de Dienst Speciale Interventies. De vondsten van de eenheid zijn een fakkel, een mes en een portemonnee. Daarnaast zijn er zakjes cocaïne gevonden. Na de inval heeft burgemeester Van Velthuizen het supportershome gesloten. De supporters van Vak-P stappen naar de rechter.

Foto: Sportfoto Oost / Ron Jonker

Laat wat van je horen

*