Preud'homme boekt weer succes in België

Michel Preud'homme heeft gisteren wederom een succes geboekt met Club Brugge. De voormalig oefenmeester van FC Twente wist voor het tweede jaar op rij de finale te bereiken van het Belgische bekertoernooi. In Brugge won Club Brugge met 1-0 wat precies genoeg was om door te gaan naar de eindstrijd. De eerste wedstrijd in Gent werd met 2-1 verloren, maar op basis van het uit doelpunt gaat de ploeg van Preud'Homme toch door naar de finale. In deze finale treft Club Brugge Standaard Luik.[google]

Ook vorig jaar bereikte Preud'homme de finale en won deze met 2-1 van aartsrivaal Anderlecht. Het was een echte kraker. Club Brugge verspeelde in de 89e minuut een 1-0 voorsprong, maar in de 2e minuut van de blessuretijd wist de ploeg van de succescoach de overwinning alsnog binnen te slepen.

In het eerste en enige jaar bij FC Twente wist cupfighter Preud'homme ook al beslag te leggen op de beker. Ook deze wedstrijd was een echte kraker. FC Twente kwam na een 2-0 achterstand terug tot 2-2. Drie minuten voor het einde van de extra tijd was het Janko die de bevrijdende winnende treffer maakte.

Deze bekerfinale nog een keer herbeleven?