Promes zet met Spartak Moskou belangrijke stap richting kampioenschap

Het gaat Quincy Promes voor de wind dit seizoen bij Spartak Moskou. De voormalig vleugelaanvaller van FC Twente is belangrijk voor zijn ploeg en liet dat zondag in de wedstrijd tegen Zenit St. Petersburg ook zien. Met een doelpunt en een assist was de 25-jarige aanvaller bij de 2-1 overwinning op Zenit de gevierde man bij Spartak Moskou.

In de 21ste minuut zette Promes de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een prima aanval beheerst af te ronden. In de 66ste minuut was het echter Artem Dzyuba die voor de gelijkmaker zorgde, waardoor Zenit mocht blijven hopen op een driepunter. Toch was het mede aan Promes te danken dat dat niet gebeurde. In de 80ste minuut was Nederlander aangever bij de treffer van Aleksandr Samedov die de 2-1 maakte. Dit was tevens de eindstand.

[google]Door deze overwinning zet Spartak Moskou een belangrijke stap richting het kampioenschap in de Russische competitie. Spartak heeft, met nog zeven speelronden voor de boeg, een voorsprong van tien punten op stadsgenoot CSKA.

Voor FC Twente is een kampioenschap van de ploeg van Promes ook gunstig, aangezien de Enschedese club een clausule heeft bedongen met de Russische club dat FC Twente extra geld krijgt bovenop de transfersom van 11,5 miljoen euro. Volgens een bijlage in het boek van Joop Munsterman (Rood Bloed), zou dit op kunnen lopen tot 2,8 miljoen euro. Ook hebben de Tukkers nog een doorverkooppercentage bedongen op Promes, waardoor het zomaar mogelijk is dat FC Twente deze zomer dubbel kan cashen.