PSV - FC Twente 2010-2011

Enschede 30-11-2010

FC Twente heeft vanavond de koppositie overgenomen van PSV door in Eindhoven te winnen met 0-1. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Chadli die de bal in de verre hoek achter doelman Isaksson werkte.

Voor FC Twente maakt de 19-jarige Leugers zijn debuut in de basis wegens blessures van Bruysse, Kuiper, Tiendalli en Bengtsson. Landzaat speelde wederom voor Brama die net als tegen Willem II ook geblesseerd was.

Eerste helft

De eerste helft begonnen beide ploegen, zoals verwacht, zeer tam aan de wedstrijd. Pas na een kwartier kwam het eerste gevaarlijke moment van het hoofd van Douglas die een vrije trap van Janssen over kopte. In de 27e minuut was het Janko die de grootste kans van de eerste helft op zijn naam kreeg. Echter werd de kopkans van 2 meter geblokkeerd door de goed opgestelde Isaksson. Direct erop kreeg Janko wederom een kans maar dit keer raakte hij met zijn linker het hoofd van Pieters ipv de bal. Ook Ruiz kreeg ook nog een goede mogelijkheid de score te openen maar zijn schot ging via het hoofd van Pieters over Isaksson en over het doel.

PSV werd ook enkele keren gevaarlijk. Zo werd een strakke voorzet van Dzsudzsák ter nauwernood tot corner gekopt door Leugers voordat Reis echt gevaarlijk kon worden. Vlak voor rust was het Toivonen die een afstandsschot vuurde op Mihaylov die de bal tot corner verwerkte.

In de tweede helft begon Twente sterk. Al na 2 minuten was het Janssen die zijn inzet op de lat zag belanden en een minuut daarna was Ruiz gevaarlijk met een afstandsschot. Het was dan ook FC Twente dat de score opende na een fraaie aanval. Janko nam een lange bal knap aan om deze vervolgens aan Ruiz door te geven. Ruiz op zijn beurt speelde de bal door op Chadli die in de 16 meter naar binnen trok en voordat Hutchinson bij de bal kwam de bal in de verre hoek werkte.

Doordat PSV de druk probeerde op te voeren kreeg Leugers het steeds lastiger tegen Lens en werd in de 63e minuut gewisseld voor een andere debutant Markus Schimpelsberger. Zijn directe tegenstander werd Nordin Amrabat die het veld betrad in plaats van Lens.

PSV probeerde maar tot echt gevaar kwam het niet. De wedstrijd leek gelopen in de 83e minuut toen PSV invaller Vukovic rood kreeg na een schandalig harde overtreding op Ruiz die hij ternauwernood wist te ontwijken. Enkele minuten later solliciteerde ook Amrabat naar rood maar hij kreeg voor zijn zware overtreding slechts geel.

In de hectische slotminuten gaf Mihaylov aan niet verder te kunnen wegens een verrekking en mocht Boschker zijn eerste minuten maken dit seizoen. Zijn inzet deze wedstrijd bleef beperkt tot het weg stompen van een corner waarna de afvallende bal hard over werd geschoten door Marcus Berg en het gevaar was geweken. Na 5 minuten blessuretijd vond Scheidsrechter Blom het genoeg en floot af waardoor FC Twente de koppositie overnam van PSV.

Opstelling FC Twente: Mihaylov (Boschker/89), Rosales, Wisgerhof, Douglas, Leugers (Schimpelsberger/63), Landzaat, De Jong, Janssen, Ruiz, Janko, Chadli.

Opstelling PSV: Isaksson, Hutchinson, Marcelo, Bouma, Pieters (Vukovic/80), Afellay, Toivonen (Berg/73), Engelaar, Lens (Amrabat/65), Reis, Dzsudzsak.

Geel: Bouma, Amrabat (PSV), Leugers, Janssen, Wisgerhof, Schimpelsberger, De Jong (FC Twente)

Rood: Vukovic (84)