PSV - FC Twente 3-0 2012-2013

FC Twente is vandaag in de topper tegen PSV hard onderuit gegaan. In Eindhoven werd het 3-0 voor PSV. FC Twente maakt een matige indruk. De doelpunten werden gemaakt door Wijnaldum, Matavz en Narsingh.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd was PSV overduidelijk de bovenliggende partij. De Einhovenaren begonnen zeer fel aan de wedstrijd waardoor ze direct een aantal kansen creëerden. Na ruim een kwartier gespeeld te hebben kreeg FC Twente middels Fer een enorme kans op de openingstreffer. Leroy Fer kon de bal van Strootman afpakken waardoor hij alleen op het doel van Waterman afkon. Zijn lobje ging over.

Hoewel PSV de bovenliggende partij bleef waren er grote kansen aan beide kanten. Na 38 minuten is het Wijnaldum die de bal voor het intikken had na de voorzet van Narsingh: 1-0.

PSV kwam als sterkste partij uit de kleedkamer. Twente was slordig in de passing, waardoor de Tukkers nauwelijks kansen creëerden. Wijnaldum was een aantal keren dichtbij de 2-0. Na 80 minuten was er eindelijk de bevrijdende tweede goal voor PSV. Matavz kon de bal na een steekpass van Strootman achter Boschker schieten. Niet veel later was het Narsingh die voor de 3-0 zorgde.

Door deze nederlaag neemt PSV na 16 speelrondes de koppositie in de Eredivisie in. FC Twente moet nu de tweede plek delen met Vitesse.