Twente Insite

FC Twente Nieuws

Pusic: “Aan de druk die ik mij van nature opleg, kan geen enkele andere druk tippen”

Pusic: “Aan de druk die ik mij van nature opleg, kan geen enkele andere druk tippen”

FC Twente wordt dit seizoen ook wel het Ajax van de eerste divisie genoemd. Het is de grootste club met het grootste stadion en het hoogste spelersbudget. Iedere club zal tegen FC Twente een stapje extra doen op zoek naar resultaat. FC Twente zelf heeft maar één missie en dat is direct terugkeren op het hoogste niveau. Het voortbestaan van de club hangt er zelfs van af.

De man die de verantwoordelijkheid draagt is Marino Pusic. De trainer tekende recentelijk een contract voor één seizoen en is hiermee voor het eerst officieel eindverantwoordelijke. De druk is dus enorm.

“Wij wíllen vooral heel graag. Ik weet dat het bij deze club lastig is, maar wij moeten als FC Twente ook nuchter leren denken. De realiteit is dat we alle structuren opnieuw moeten opbouwen. Er is een nieuwe technische organisatie, er staat een nieuwe selectie, de academie en de scouting worden opnieuw ingericht, wij zijn links en rechts aan het timmeren. Tegelijkertijd moeten we direct presteren. Dat betekent druk, ja. Maar aan de druk die ik mij van nature opleg om elke dag het maximale uit mezelf en mijn omgeving te halen, kan geen enkele andere druk tippen. Ongeacht de consequenties die je eraan verbindt.”

Na vier wedstrijden staat de teller op zeven punten. Na drie wedstrijden was de ploeg nog ongeslagen totdat TOP Oss op bezoek kwam en de drie punten opeisten. Er is dus duidelijk nog werk aan de winkel. Wat Pusic het meeste stoorde? “Het gebrek aan alertheid. Net als een week eerder tegen Roda JC kwamen we al snel op achterstand, nu zelfs met 2-0. In dit soort wedstrijden gaat het er vooral om dat je niet in het mes loopt en goed georganiseerd blijft. In twee momenten hebben we het met een aaneenschakeling van fouten laten afweten en dat bleek beslissend. De tegenstander groepeerde zich op eigen helft en wij waren onvoldoende in staat om daar doorheen te voetballen. We hanteerden een laag tempo en hadden het meer via de zijkanten moeten zoeken. Dan kom je ook niet tot de voorbereiding van een goede aanval. Dit laat nog maar eens zien dat we met beide benen op de grond moeten blijven en nog een lange weg te gaan hebben”, besluit Pusic het gesprek met Peter Wekking van Voetbal International.

Foto: Pro Shots

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op