Twente Insite

FC Twente Nieuws

Pusic bezorgd: “FC Twente heeft niet eens een status op dit moment”

Pusic bezorgd: “FC Twente heeft niet eens een status op dit moment”

Aanstaande woensdag sluit FC Twente het eerste deel van de voorbereiding af met de oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen. De ploeg van Marino Pusic gaat op bezoek in Friesland. De vraag is hoeveel waarde de voorbereiding tot dusver heeft gehad.

Pusic heeft de beschikking over slechts twaalf selectiespelers en heeft zijn groep noodgedwongen uitgebreid met spelers van het tweede elftal, onder 19 en zelfs onder 17. Over iets minder dan vijf weken wacht de start van de competitie en niemand weet met welke spelers de trainer het moet gaan doen. Erik Velderman houdt de hand op de knip en weigert nieuwe spelers aan te trekken alvorens de club weer financieel gezond is. Pusic heeft begrip voor de situatie, maar baalt er tegelijkertijd van.

“We zijn nu drie weken onderweg, over een maand begint de competitie al, maar we hebben het nog niet eens over een doelstelling kunnen hebben. Eerlijk gezegd heb ik dit in topsport nog niet eerder meegemaakt”, zo laat Pusic weten in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

“Onze huidige staat past niet bij de status van een grote club als FC Twente”, vervolgt de oprecht bezorgde trainer. “Sterker nog, we hebben niet eens een status op dit moment. We moeten met Twente competitief zijn, onderling, maar ook in de competitie. Maar daar heb je wel materiaal voor nodig.”

Achter de schermen wordt hard gewerkt om de benodigde gelden te verzamelen. Volgens Velderman zal er begin volgende week meer duidelijkheid komen, maar de geloofwaardigheid van Velderman is bij velen gedaald tot het nulpunt. De directeur deed al vaker dergelijke uitspraken, maar tot dusver liep het telkens weer uit op een teleurstelling.

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

Foto: Pro Shots

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op