Twente Insite

FC Twente Nieuws

Pusic: “Pijntjes interesseren mij geen ene moer, iedereen moet door en knokken”

Pusic: “Pijntjes interesseren mij geen ene moer, iedereen moet door en knokken”

De reeks verliezen onder Verbeek zet zich door onder leiding van Marino Pusic. Ondanks een andere speelwijze lukt het de interim-trainer ook niet om punten te pakken, al houdt hij hoop. Zo lang er nog mogelijkheden liggen, moet je altijd hoop houden. Zo luidt zijn visie.

“Als je ziet hoe we gespeeld hebben, de intenties die de ploeg getoond heeft, de passie waarmee ze voor de dag kwamen, de discipline waarmee de taken werden uitgevoerd en ook de strijdlust die ze toonden. Dan geef je de wedstrijd zo weg. Dat schot van hun belandt dan ook onmiddellijk in de kruising. Dat is de fase waarin we zitten”, begint hij tegenover FOX Sports.

“Het was een mentale domper, want anders ga je met 0-1 de rust in.” De goal werd ingeleid door een individuele fout van Assaidi. “Dat hadden we nog besproken op voorhand. We hadden erop getraind en alsnog gebeurt het. Dat soort dingen zijn volstrekt onnodig en zonde.”

“In de kleedkamer tijdens de rust probeerden we de boel weer op te peppen. We hebben gekeken hoe we stonden en wat we beter konden doen. We wisten dat we de eerste 20 minuten na rust moesten overleven. Zij scoren de meeste goals in die fase. De fase waarin we meer begonnen te voetballen, staat Sparta 2-0 achter, en krijgen wij een goal tegen die nooit mag vallen.”

“Alle plannen vallen dan in duigen. Vreselijk. Daar valt niet tegen te voetballen, tegen individuele fouten. Zulke fouten killen de wedstrijd. Dat moet eruit, maar zie dat maar eens voor elkaar te krijgen. Vanavond hebben we gezien dat een hoop dingen wel gelukt zijn. Daarvoor moet ik een compliment aan mijn ploeg maken. Als je ziet hoe we gespeeld hebben, de intenties, de manier waarop we ons gepresenteerd hebben. We hebben geknokt wat we waard waren. Tot het einde zijn we ervoor gegaan. Iedereen deed zijn stinkende best.”

Hoop

Zolang er hoop is, gaan we door. Net zo lang er mogelijkheid is dat je het nog kan redden. Dat is je verplichting naar elkaar, naar de club en naar de supporters. Zolang er hoop is, is er hoop. Dat eis ik van iedereen. Een Andere keus hebben wij niet.”

Hadden gehoopt op resultaat vandaag. Als je niet kan winnen, dan moet je hem ook niet verliezen. Mensen die zo vaak verliezen voelen altijd pijntjes. Pijntjes interesseren me geen ene moer, iedereen moet gewoon door en tot het einde knokken. That’s it”, besluit hij streng.

Foto: Pro Shots

4
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
robert.g.pilintnetJoopjan Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
robert.g.
Gast
robert.g.

Hey jan suares voetbal jij bij barcelona ?

pilintnet
Gast
pilintnet

gewoon 2x winnen en het komt allemaal goed.

Joop
Gast
Joop

Gelul als je bal bezit hebt van 50% en dan op 0-1 komt endan de voorsprong voor de zoveelste keer weer wilt verdedigen wat je al niet beheerst en de tegenstander dan 75% de bal geeft moet je niet raar opkijken dat je weer alles weg geeft.probeer en leer maar in jupiler daar krijg je ook de nodige nederlagen

jan
Gast
jan

dan had je ze eerst moeten leren om vooruit te voetballen en ze lopen maar achteruit inplaats van vooruit en steeds die bal uit trappen inplaats van opbouwen hij wacht tot de tegenstander hun plaats weer hebben ingenomen dan komt de bal weer in het spel door uit te trappen geef je de tegenstander de kans voor 50% om de bal te krijgen de tegenstander kan gewoon opbouwen omdat twente gelijk weer terug trekt inplaats dat je de tegenstander vastzet om hem ook te dwingen om uit te trappen geef je hen de kans om het spel op te bouwen… Lees verder »