Pusic spaart elftal niet: "Een 0 voor ons spel in de eerste twintig minuten"

FC Twente ging vrijdagavond in Stadion de Vliert met 2-1 onderuit tegen FC Den Bosch en door deze nederlaag passeren de Bosschenaren de ploeg van trainer Marino Pusic op de ranglijst. De oefenmeester baalt van het vertoonde spel van zijn ploeg en stak na afloop zijn teleurstelling ook niet onder stoelen of banken.

"Voor de eerste 20 minuten geef ik ons een 0. Het was heel erg slecht van onze kant”, aldus een uiterst kritische Pusic tegenover Leon ten Voorde van De Twentsche Courant Tubantia. "Daarna herstelden we ons, en voor die fase tot aan de rust geef ik ons een stevige 7.5. Toen hadden we meer goals moeten maken.”

De fase waarin FC Twente herstel vertoonde was echter een stuk korter dan Pusic aangeeft. Boere maakte in de 32ste minuut de aansluitingstreffer voor de bezoekers en tot die klopte er niets van bij FC Twente. Pas na de 2-1 kon de ploeg zich enigszins herpakken, maar daar was na de rust niets meer van over.

In de tweede helft vertoonde FC Twente weer hetzelfde ondermaatse spel als in het eerste halfuur. Een kwartier voor tijd kwam FC Den Bosch zelfs met tien man te staan, maar ook daar werd niet van geprofiteerd. Het eerste schot op doel in de tweede helft van Twentse kant kwam pas in de blessuretijd tot stand. Het betrof een schot van verdediger Peet Bijen. Pusic wilde de tweede helft echter niet van een cijfer voorzien. "Maar ons spel was zeer teleurstellend.”