Twente Insite

FC Twente Nieuws

Pusic tempert torenhoge verwachtingen: “Wij zijn absoluut geen topfavoriet”

Pusic tempert torenhoge verwachtingen: “Wij zijn absoluut geen topfavoriet”

Komend weekend zal het nieuwe seizoen eindelijk van start gaan. In de eigen Grolsch Veste ontvangt FC Twente mede-degradant Sparta dat deze zomer flink heeft ingekocht. Volgens hoofdtrainer Pusic is Sparta samen met onder andere FC Twente dan ook één van de favorieten voor de titel.

“Sparta, NEC, Cambuur, Go Ahead en Roda zijn kanshebbers. Wij horen ook bij dat rijtje, ja. Wij willen graag, maar zijn absoluut geen topfavoriet. Die status past beter bij clubs die hun selectie redelijk intact hebben kunnen houden of zich zelfs nog konden versterken. Sparta, bijvoorbeeld.”

Toch plaatst Pusic wel een kanttekening bij de favorietenrol van FC Twente. “Ik ben voor niets of niemand bang en zoek geen underdog rol, maar ik baseer me wel graag op de realiteit. En die is dat FC Twente bescheiden moet zijn. En realistisch, iets dat deze club in het recente verleden nou niet altijd is geweest.”

“Twente is een grote club, met een mooi stadion en een enorme supportersschare. Op basis daarvan zullen mensen misschien geneigd zijn ons titelfavoriet te noemen. Dat is dan zwaar in contrast met de situatie waarin we verkeren. We beginnen met een nagenoeg volledig nieuwe selectie, die ook nog niet compleet is. Tijdens de competitie zullen wij nog steeds in een soort voorbereiding zitten. Een ingespeeld elftal worden, is nu de enige doelstelling. Van daaruit kunnen we hopelijk wel snel stappen maken”, zo besluit Pusic in gesprek met Voetbal International.

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

Foto: Pro Shots

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op