Twente Insite

FC Twente Nieuws

Pusic tevreden: “Bijzonder trots op wat de spelers vandaag gepresteerd hebben”

Pusic tevreden: “Bijzonder trots op wat de spelers vandaag gepresteerd hebben”

Na een rumoerige week waarin FC Twente trainer René Hake aan de kant schoof na de nederlaag tegen Willem II, heeft de Enschedese club overtuigend gewonnen van directe concurrent Roda JC. In De Grolsch Veste werd het 3-0 voor de thuisploeg door twee doelpunten van Assaidi en een treffer van Peet Bijen. Interim-trainer Marino Pusic is zeer tevreden met het resultaat.

“Ik ben bijzonder blij voor iedereen bij de club”, steekt Pusic op de website van FC Twente van wal. “De eerste twintig minuten waren van beide kanten zeer aftastend. Begrijpelijk ook. In die fase zochten wij via het middenveld naar de opening. Dat lukte een aantal keer. We waren daarna niet doortastend genoeg in de laatste fase van de aanval.”

Toch ging niet alles goed. “Ik was niet helemaal tevreden met het drukzetten. Hoewel we daar wel veel energie ingestoken hebben”, aldus Pusic. “Uiteindelijk krijg je dan een strafschop die geweldig wordt binnengeschoten. De wedstrijd is op dat moment nog niet gespeeld”, erkent hij.

Het duurde vervolgens lang voordat de Tukkers het duel op slot gooiden. “In de tweede helft waren we te slordig in de afwerking en de laatste fase van de aanval. Daarentegen is Roda JC prima voor de dag gekomen. We moesten telkens weer een tandje bijzetten om onder meer Gustafson in de gaten te houden.”

Maar FC Twente verloor de grip op het duel niet. “De jongens hebben het in bepaalde fases goed opgepakt. De 2-0 was een bevrijdende goal. Dan weet je dat het min of meer gespeeld is. Daarna maken we de 3-0 en kregen we nog een paar mogelijkheden. We hebben er een hoop energie ingestoken en hard geknokt. Alles bij elkaar een terechte overwinning. Ik ben bijzonder trots op wat de spelers vandaag gepresteerd hebben”, besluit Pusic.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op