Twente Insite

FC Twente Nieuws

Pusic, Van Leeuwen en Rutten het aangewezen trio? “Je moet wel de juiste volgorde blijven zien”

Pusic, Van Leeuwen en Rutten het aangewezen trio? “Je moet wel de juiste volgorde blijven zien”

Binnenkant Paal, het programma op de radio van RTV Oost, waarin Paul Schabbink met gasten een gesprek probeert te voeren over sport. Voornamelijk voetbal. Dit keer zijn Hilbert van Gils en Gijs Eijsink te gast. De vraag gaat rond in de studio of Pusic kan aanblijven als hoofdtrainer.

“Er moet eerst een technisch directeur komen – dat zal in samenspraak met Fred gebeuren – maar die zal uiteindelijk beslissen of Pusic aanblijft. Je moet wel de juiste volgorde blijven zien. Die Raad van Commissarissen kan nu wel zeggen dat ze vertrouwen hebben in Pusic, maar ik denk dat het beter is om eerst die technisch directeur te benoemen”, geeft Eijsink aan.

Eijsink noemt een naam die al enige tijd rondspookt in de hoofden van Twentesupporters. “Als je het hebt over netwerk, dan is Ted van Leeuwen de aangewezen man. Hij heeft al bij verschillende clubs gewerkt, door heel Europa. Fred en Ted kennen elkaar natuurlijk. Dat zal weleens wat kunnen worden.”

Onder andere Ünal en Celina werden door Van Leeuwen naar Enschede gehaald. “Destijds had Ted links en rechts fantastische spelers gehuurd. Er stond toen wel een hele goede selectie. Die heeft zijn netwerk, en het zou een goede zijn in samenwerking met Fred”, denkt Van Gils.

Is de amateurtrainer van mening dat Pusic kan aanblijven? “Van mij mag hij blijven. Hij heeft een zeer rustige uitstraling naar de buitenwereld toe. Hij laat zich niet gek maken. Ik heb ook het gevoel dat de spelers gek met hem zijn. Voor de rust en stabiliteit is het alleen maar goed als hij blijft”, aldus de trainer van Sportlust Glanerbrug.

Eijsink vult hem aan. “Ook een man met een hart voor de club, hoewel hij er nog maar kort werkt. Ik weet alleen niet hoe hij op technisch en/of tactisch niveau is. Daarvoor zit ik er tegenwoordig niet dicht genoeg op”, besluit hij het onderwerp.

5
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
JosMartinMartenHenkJan Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Jos
Gast
Jos

Pusic als mens is fantastisch, maar als trainer viel hij tegen.

Ook hij gebruikte hooiveld als spits, terwijl hooiveld nooit scoort. Niet bij Twente, maar ook niet bij al zijn andere clubs. Kansloze wissels.

Liet drommel staan. Iedereen met een beetje kijk weet dat drommel basiskwaliteiten mist voor professioneel voetbal.

Maria werd vaak gepasseerd, terwijl dat toch de beste optie voor op de back was.

Enz.

Marten
Gast

Denk ook eens aan Michel Jansen naast Pusic ! Ook naast Alfred Schreuder deed hij het goed. zxHRi

Martin
Beheerder

Wijs! Michel moet veel belangrijker worden gemaakt mbt het eerste elftal.

Henk
Gast
Henk

Een goed drietal. Pusic gewoon laten aanblijven

Jan
Gast
Jan

Ik denk zeker dat Marino goed genoeg is als hoofdtrainer. Fred vanaf een eind ook wel. Dan zou van Leeuwen er prima bij passen. Kan een goed trio worden.