Ruiz niet naar de Spurs

Tottenham Hotspur-manager Harry Redknapp was dinsdagavond getuige van de wedstrijd tussen FC Twente en Benfica (2-2). Het gelijkmakende doelpunt van Bryan Ruiz ging echter aan de coach voorbij.

Redknapp nam plaats op de tribune in de Grolsch Veste om Ruiz aan het werk te zien. De Costa Ricaan geldt als een mogelijke versterking voor de Londense club, waar ook Rafael van der Vaart onder contract staat. In de rust van de wedstrijd besloot de coach te vertrekken, weet TC Tubantia.

Ruiz slaagde er niet in om tijdens de eerste helft van de voorrondewedstrijd van de Champions League indruk te maken. Tien minuten voor tijd bepaalde de aanvaller de eindstand op 2-2. Op dat moment was Redknapp al lang en breed vertrokken.

Tottenham Hotspur richt zich ondertussen op de komst van Emmanuel Adebayor. De Togolees van Manchester City is in beeld om op huurbasis de gelederen te versterken, bevestigde Redknapp tegenover Sky Sports.

UPDATE: De reactie van Redknapp: 'Ik ben naar de wedstrijd van FC Twente gegaan en heb hem bekeken', liet Redknapp weten op een persconferentie, voorafgaand aan het Europa League-duel met Heart of Midlothian, over Ruiz die met name in de tweede helft uitstekend speelde en de 2-2 knap binnen kopte. 'Hij is een goede speler, maar we hebben meer behoefte aan spelers op andere posities.'

'Ik denk niet dat er iets gaat gebeuren', vervolgde Redknapp. 'Ik had al eerder gezien dat het een goede speler is. Maar ik vind het gewoon fijn om naar voetbalwedstrijden te gaan, dus ik dacht: Ik ga naar Enschede om een wedstrijd te kijken.'