Ricardinho speelt voor sinterklaas en schenkt zege aan Go Ahead Eagles

De enige Overijsselse derby voor FC Twente dit seizoen is tegen Go Ahead Eagles. Beide ploegen stonden vandaag in De Grolsch Veste tegenover elkaar in een uitverkochte Grolsch Veste. Een individuele fout van Ricardinho zorgde al in de eerste helft voor de eindstand op het scorebord.

De thuisploeg won al vrij snel de slag op het middenveld. Het viel ook op dat er met meer vertrouwen werd gespeeld. Beide feiten kunnen op het conto van de teruggekeerde Wout Brama worden geschreven.

Ondanks dat de Tukkers het meeste balbezit hadden, waren de grootste kansen voor de bezoekers. Op slag van rust krijgt FC Twente een corner toegekend. Een uitbraak van Go Ahead Eagles die vrij vroeg door Brama werd uitgedoofd. Hij speelt de bal bij Ricardinho in de voeten en die moest er op zijn beurt niets anders mee doen dan wegschieten. Hij verspeelt echter de bal aan Navratil (rechts op de foto) die alleen op Drommel af kan: 0-1.

Kansen voor de thuisploeg stapelden zich op aan het begin van de tweede helft. Zo wipte Espinosa de bal op de lat en koos Hölscher ervoor om na een onderschepping voor eigen succes te gaan. Hij had beter de bal op Aitor kunnen geven die geheel vrij stond aan de rechterkant.

Met nog een kwartier te gaan, probeerde Pusic een doelpunt te forceren. Jari Oosterwijk kwam in het veld voor Ricardinho. Hierdoor verschoof Espinosa naar zijn vertrouwde nummer 10 positie en verhuisde Aitor naar de linkerkant. Achterin bleven drie verdedigers over. Kort daarna pakte Lelieveld zijn tweede gele kaart en moesten de bezoekers verder met tien man.

Bij FC Twente ontbrak het, zoals wel vaker dit seizoen, aan de overtuiging. Door het verlies tegen de provinciegenoot blijven de Tukkers op de vijfde positie op de ranglijst staan. De Deventer ploeg pakt de koppositie en loopt uit naar zes punten ten opzichte van de Enschedeërs.

Geel: Hölscher, Smith, Verheijdt, Bakx, Lelieveld, Van Moorsel, Bosz
ROOD: Lelieveld '84 (2x geel)