Rivaal drukt McClaren dieper in de problemen

Steve McClaren heeft met Newcastle United niet weten te winnen van Sunderland in de Tyne-Wear Derby. In het Stadium of Light ging de Engelse laagvlieger met 3-0 onderuit tegen de directe concurrent. Waardoor de ploeg van nieuwbakken trainer Sam Allerdyce op gelijke hoogte komt met The Magpies, maar door een beter doelsaldo een plek hoger staat.

Sunderland begon fel aan de wedstrijd met drie overtredingen binnen één minuut. Op voetballend gebied was de ploeg van Steve McClaren de bovenliggende partij. Georginio Wijnaldum en Ayoze Pérez kregen grote kansen, maar wisten Sunderland-doelman Costel Pantilimon niet te verschalken.

Een moment vlak voor rust veranderde alles. Steven Fletcher kon na een fantastische steekbal van Jermain Defoe alleen af op Newcastle-keeper Rob Elliot, ware het niet dat Fabricio Coloccini de doorgebroken spits met een stevige schouderduw aan de kant zette en dat moest bekopen met een rode kaart én een strafschop tegen. Adam Johnson benutte dit buitenkansje waardoor Sunderland met een 1-0 voorsprong de kleedkamers inging.

[google]Na rust probeerde de ploeg van McClaren de boel weer op de rit te krijgen, maar dit lukte niet. Na zestig minuten werd de wedstrijd in het slot gegooid door The Black Cats, dankzij een doelpunt van Billy Jones. Het werd alleen nog maar erger voor The Magpies. In de slotfase maakte Fletcher de 3-0.

Door deze nederlaag zal voormalig FC Twente-trainer Steve McClaren ongetwijfeld weer moeten vrezen voor zijn baan. Aangezien de derby tussen Sunderland en Newcastle United voor de supporters van beide ploegen de belangrijkste wedstrijd van het jaar is. Bovendien staat Newcastle United weer op de negentiende plaats, die aan het eind van het seizoen rechtstreekse degradatie betekent.