RKC - FC Twente 0-1 2012-2013

FC Twente heeft zich vandaag tegen RKC hersteld van de 3-0 nederlaag van donderdag bij het Spaanse Levante UD. In Waalwijk boekte de ploeg van trainer Steve McClaren een zakelijke overwinning: 0-1. Dusan Tadic was de man die voor het enige Twentse doelpunt zorgde.

In de eerste helft had FC Twente veel balbezit, maar echte kansen creëerden de Tukkers niet. Na 40 minuten gaf Castaignos de bal na een individuele actie voor op Tadic, waarop de Serviër de bal binnen kon schieten. Vlak voor rust was het nog Boukhari van RKC die op doel schoot, maar doelman Mihaylov kon de gelijkmaker voorkomen.

RKC begon feller aan de tweede helft. In een vier tegen drie situatie schoot Braber over nadat hij de bal aangespeeld kreeg van Jozefzoon. In de loop van de tweede helft kreeg FC Twente meer dreiging naar voren.

Zo kopte Douglas over uit een corner van Tadic en gaf Janssen de bal voor na een prachtige combinatie, maar stond er geen Twente-speler in de positie om de bal binnen te tikken.

In de rommelige slotfase van deze wedstrijd ging RKC op jacht naar de gelijkmaker. Mihaylov kon een schot van Rodney Sneijder tegenhouden en kort daarna belandde een schot van Jozefzoon op de paal. Ook FC Twente kreeg nog een kans om de voorsprong uit te breiden: een kopbal van invaller Boyata net over het doel van de Waalwijkers.

FC Twente staat door deze overwining nog steeds bovenaan. De Tukkers haalden 25 punten uit 10 duels. Nummer twee PSV won vandaag met 1-2 bij PEC Zwolle, waardoor het verschil tussen de twee clubs op de ranglijst één punt blijft. Nummer drie Vitesse verloor verrassend thuis van AZ met 1-2 en is hierdoor haar ongeslagen status kwijt.

Samenvatting RKC - FC Twente 2012-2013 (0-1)