Nieuws

RKC Waalwijk - FC Twente 1-1 (play-offs 2011-2012)

RKC Waalwijk - FC Twente 1-1 (play-offs 2011-2012)

FC Twente lijkt op weg naar de volgende ronde van de play-offs om Europees voetbal. De ploeg uit Enschede speelde uit bij RKC Waalwijk met 1-1 gelijk.

Dat resultaat biedt de ploeg van trainer Steve McClaren veel perspectief om het karwei zondag in eigen huis af te maken.

Twente is dankzij het Fair Play-klassement al zeker van Europees voetbal. Inzet van de play-offs is dan ook vooral een langere vakantie, aangezien Twente bij een goed resultaat twee rondes later pas in actie hoeft te komen. Voor RKC, dat smaakmaker Evander Sno met een knieblessure zag afhaken, zijn de play-offs vooral een toetje op een succesvol seizoen.

De nummers 6 (Twente) en 9 (RKC) van de eredivisie maakten vanaf het begin een afwachtende indruk. Alleen Nacer Chadli leek er echt zin in te hebben. De Belgische buitenspeler strooide met name in de eerste helft met goede passes en voorzetten en lijkt zijn vorm van vorig seizoen weer wat hervonden te hebben. Met één van zijn passes zette hij na een kwartier verdediger Douglas vrij voor RKC-goalie Jeroen Zoet. Die omspeelde hij, waarna hij op verdediger Cuco Martina stuitte. De rebound was vervolgens wel raak voor de geboren Braziliaan: 0-1.


Tien minuten later was het al gelijk, dankzij een rare penalty van Ricky ten Voorde. Die was toegekend nadat Dwight Tiendalli met een nogal onhandige tackle Mitchell Schet naar de grond had gewerkt. Leroy Fer en Chadli hadden in de tussentijd al aardige kansen op de 0-2 gemist. Twente, waar spelers als Nikolai Michailov en Ola John ontbraken, had daarna moeite om dichtbij Zoet te komen. Spits Luuk de Jong was onzichtbaar en werd na een uur gewisseld.

Met De Jong onder de douche werd het spel niet beter. Het ontbrak aan echte kansen. RKC-spits Krisztian Nemeth en Twente-middenvelder Willem Janssen waren in de slotfase nog het dichtst bij een treffer, maar zij schoten beiden voorlangs.

RKC Waalwijk - FC Twente 1-1
0-1 Douglas (14)
1-1 Ten Voorde (25/pen)

Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Fer

RKC Waalwijk: Zoet, Bandjar, Drost, Martina, Van Peppen, Braber, Duits, Meijers, Schet, Nemeth, Ten Voorde.

FC Twente: Boschker, Rosales, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama (Röseler/86), Landzaat, Fer (Promes/81), Janssen, De Jong (Plet/61), Chadli.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties