RKZVC - FC Twente (1-14) Vr. 2012-2013

FC Twente heeft vanmiddag haar vierde oefenduel met ruime cijfers gewonnen van RKZVC. Met 14-1 waren de Tukkers oppermachtig tegen de vierdeklasser. De meeste doelpunten vielen in de tweede helft. In totaal deelde de scheids maar liefst vier penalty's uit, drie voor FC Twente en één voor RKZVC. Na de zwakke 1-0 overwinning tegen Twenterand maakte de club vandaag een goede indruk.

De doelpunten van Twente werden gemaakt door Glynor Plet (vier, allen in de eerste helft), Mirco Born (twee), Leroy Fer (twee), Rasmus Bengtsson, Tim Holscher, Joshua John, Joey Pelupessy, Quincy Promes en debutant Dusan Tadic, die zijn eerste goal maakte in dienst van de Tukkers.

Trainer Steve McClaren miste vijf dagen voor het duel in de eerste voorronde van de Europa League nog de nodige spelers, waaronder de selectieleden die uitkwamen op het EK.

Potentiële basisklanten Tadic en Leroy Fer sloten al wel weer aan bij de groep en beide spelers kwamen de tweede helft in het veld. Het tweetal bracht direct meer voetballend vermogen in de ploeg.
Na een uurtje spelen wist McClaren genoeg en wisselde nog een zestal spelers, waarna Twente via een 6-1 ruststand uitliep naar 14-1, mede door twee benutte penalty's van Fer.