Nieuws

Roda JC - FC Twente (1-1) 2012-2013

Roda JC - FC Twente (1-1) 2012-2013

Een (laatste) half uurtje spel met passie is voor FC Twente zaterdag bij Roda JC niet voldoende geweest voor de winst. In Kerkrade eindigde het duel in 1-1. Het was de tweede keer dit seizoen dat de koploper uit Enschede puntenverlies leed, na de eerdere nederlaag bij Ajax.

Opnieuw had FC Twente het moeilijk om tegen een defensief ingestelde tegenstander de openingen te bedenken en de kansen uit te spelen. Daarvoor verliep de opbouw wat te traag en ontbraken de mensen met de briljante ideeën. Probleem is ook dat Luc Castaignos in de punt van de aanval nog niet het aanspeelpunt is dat Luuk de Jong vorig seizoen was.

Volgens het bekende recept van coach Steve McClaren probeerde de club uit Enschede met doordacht en solide spel de opponent onder druk te zetten. Dat leidde aanvankelijk slechts af en toe tot een kans. Een daarvan kwam uit 'dood' spel, een kopbal van Douglas uit een hoekschop werd van de lijn gehaald. Castaignos speelde zich een keer vrij, maar schoot over.

In de uitval was Roda minstens zo gevaarlijk. Eerst ging een vrije trap van Mark-Jan Fledderus maar net over. Na een voorzet van Guus Hupperts deed Sanharib Malki iets wat hij zelden doet, een enorme kans missen. Een schot van Mitchell Donald, na een foutje van Robbert Schilder, werd gestopt door Nikolai Michailov.

Ook na de hervatting was aanvankelijk de beste kans voor Roda. Een schot van Donald werd nog net door Wout Brama van de lijn gehaald. Pas daarna voerde FC Twente de druk op een dusdanige wijze op dat de thuisclub er nog nauwelijks uitkwam. De komst van Felippe Gutierrez, wel iemand met oplossingen in de klein ruimte, leek de favoriet daarbij te helpen. FC Twente wekte de indruk de zege te willen forceren.

Na ruim een uur leidde dat tot de openingstreffer. Door de onrust in de Limburgse defensief kopte Malki op de lat van zijn eigen doel. De bal leek ver van het doel te springen, maar in de rebound knalde Castaignos op fraaie wijze raak. Lang kon hij er niet van genieten. Binnen enkele minuten antwoordde Roda met een goed uitgespeelde aanval via de linkerflank met de gelijkmaker van Guus Hupperts.

McClaren na afloop van Roda JC - FC Twente

Wedstrijdstatistieken Roda JC - FC Twente (1-1)

0-1 Luc Castaignos (68)
1-1 Guus Hupperts (73)

Arbiter: Bossen
Geel: Kurto

Roda JC: Kurto, Monteyne, Biemans, Danilo, Tamata, Donald, De Beule, Fledderus, Hupperts (Kádár/90+2), Malki (Lebedynski/89), Németh (Affane/61).

FC Twente: Mihaylov, Boyata (Rosales/75), Bengtsson, Douglas, Braafheid, Janssen (Gutiérrez/60), Brama, Schilder, Tadic, Castaignos, Chadli.

Bronnen: AD en RTVOost

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties