Roda JC - FC Twente 2010-2011

FC Twente opende het seizoen 2010-2011 uit bij Roda JC en verspeelde hier direct 2 dure punten door met 0-0 gelijk te spelen. FC Twente was de ploeg die de aanval zocht maar met rust was het na vele kansen van onder meer Ruiz en Tiote nog steeds 0-0.De tweede helft durfde Roda JC iets meer wat resulteerde in een kopbal van Junker op de lat bij FC Twente. Dit was dan ook zo ongeveer het enige wapenfeit van de Limburgers die net als de Tukkers de tweede helft geen potten konden breken.

Over de gehele wedstrijd gezien waren de Tukkers de bovenliggende partij, maar het wist het net niet te vinden. Trainer Michel Preud’homme had er voor gekozen om te beginnen met dezelfde opstelling als tegen Ajax in de strijd om de Johan Cruijffschaal. Dat betekende dat Luuk de Jong in de basis begon ten koste van Marc Janko. De Oostenrijker startte vanaf de bank.