Roda JC-FC Twente (2-1) 2011-2012

Na een week interland-voetbal stond op 10 September 2011 het competitieduel tegen Roda JC Kerkrade op het programma. Wetende dat de nieuwe aankoop Leroy Fer in de basis zou starten waren de verwachtingen natuurlijk hoog gespannen. FC Twente had tevens de mooie opgave om na de eerste 4 gewonnen wedstrijden in het seizoen 2011/2012 de 5e zege naar binnen te slepen en daarmee de koppositie in de Eredivisie te behouden. Het mocht echter niet baten en er werd verloren met 2-1 van Roda JC.

Voor de Tukkers is het de eerste wedstrijd zonder steraanvaller Bryan Ruiz, die naar Fulham is vertrokken.

Eerste Helft Roda JC - FC Twente

Met een balbezit van 57% in de eerste helft zag Luuk de Jong na een weergaloze actie door een mooie aanname op de borst en een wippertje over zijn directe tegenstander zijn kopbal niet beloond met een doelpunt. FC Twente had de eerste helft met 4 schoten op het doel en 5 ernaast wel het betere van het spel maar door individuele fouten maakt het zich onnodig moeilijk. Slordig balverlies van Douglas wordt de Braziliaan bijna fataal. Junkers kan niet profiteren. In dezelfde minuut moet Janko aan de andere kant binnentikken, maar vergeet te scoren. In de 36e minuut is het dan zover, Janssen schuift door vanaf het middenveld en knalt op het goal, waarna Marc Janko in de rebound kan binnentikken. Het is zijn zesde van het seizoen. Na een goede actie van Donald kan Ruud Vormer echter binnen zestig seconden de gelijkmaker op het bord zetten. De beide ploegen gaan rusten met een 1 tegen 1.

Foto's Roda JC - FC Twente

[nggallery id=258]

Tweede Helft

Het begin van de tweede helft begon goed voor Roda JC met een doelpunt door Hempte die vrij kon doorstomen en Donald vrij in het centrum ziet staan. De van Ajax overgekomen middenvelder neemt aan en knalt verwoestend binnen met zijn zwakke linkerbeen. Het balbezit stijgt dan wel naar de 60% echter heeft FC Twente het wel moeilijk om de nodige gelijkmaker te maken. In de 52e minuut heeft Marc Janko iets te veel tijd nodig en mist een kans Twente, ook in de opvolgende corner kopt Douglas voor leeg goal over. De laatste 15 minuten leek het dat Twente er doorheen zat en moeten we toegeven dat Roda het beste van het spel had. Voor de Tukkers is het eerste puntverlies van het seizoen een feit.

Samenvatting Roda JC - FC Twente

Als we de samenvatting van Roda JC tegen FC Twente hebben plaatsen we hem natuurlijk op deze pagina. Het doelpunt van Marc Janko is alvast wel te zien onderop deze pagina

Statistieken Roda JC - FC Twente Enschede

Doelpunten: 1-0 35e minuut door Marc Janko - 1-1 36e minuut door Vormer, 47e minuut 2-1 door Mitchell Donald

Arbiter: Richard Liesveld voor 13.500 toeschouwers, Geel:

Opstelling FC Twente: Mihaylov, Cornelisse, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Fer, Janssen, De Jong, Janko, John

Wissels: Boschker, Landzaat, Berghuis, Rosales, Leugers, Buysse, Gouriye.

Opstelling Roda JC: Kieszek, Monteyne, Wielaert, Biemans, Hempte, Donald, Vormer, Fledderus, Delorge, Junker, Sutchuin Djoum.