Volg ons op Social Media

Eerste elftal

“Roepen dat de trainer weg moet getuigt van weinig kennis”

Gepubliceerd

op

FC Twente zit al lange tijd in een negatieve spiraal, even was de hoop dat het negatieve achter de rug was. Maar na drie wedstrijden in de Eredivisie is het alweer een en al ellende binnen FC Twente. Youri Mulder gaf in Studio Voetbal al aan dat de stemming down was bij FC Twente. Technisch directeur Ted van Leeuwen is niet helemaal overtuigd van de mening van de voormalig assistent-trainer. "Ik weet niet of Youri Mulder de autoriteit is op het gebied van stemmingpeilingen in Enschede. Misschien heeft hij gelijk, ik weet het niet want ik woon hier niet. De stemming in de groep is natuurlijk niet top na zo'n start", aldus Ted van Leeuwen tegenover de NOS. "Maar zeker ook niet slecht." "Wij zijn heel veel spelers kwijtgeraakt, de teller staat nu op 13 en dan zijn er nog twee uitgaande spelers", doelt Van Leeuwen op Mokhtar en Cabral). "Er zijn er drie binnen, een vierde moet ooit nog komen. Dan bestaat de kans dat je zo'n start van het seizoen krijgt", vervolgt Van Leeuwen. Leon ten Voorde, FC Twente-watcher van de Twentsche Courant Tubantia, is het daarmee oneens. "Er dreigt wel een crisis te ontstaan. Na alles wat er vorig seizoen is gebeurd, als je dan de competitie begint met drie wedstrijden en één punt. Dan is het een soort van veenbrand die overslaat naar het nieuwe seizoen. "Ze zijn heel veel spelers kwijtgeraakt, maar de toppers (Hakim Ziyech, Jesús Corona en Felipe Gutiérrez) zijn er nog steeds. Zo slecht is het elftal niet. Maar het sentiment rond de club is na vorig seizoen helemaal omgeslagen." Volgens Ten Voorde was de beslissing om met Schreuder door te gaan een onjuiste. "Deze zomer had de club afscheid moeten nemen van trainer Alfred Schreuder. Hij zal nooit meer de achterban voor zich winnen. Wat er nu gebeurt, kon je bijna uittekenen. Er hoeft maar iets te gebeuren of de boel keert zich tegen hem. Dat zie je gebeuren. Zolang Schreuder op de bank zit, blijft het onrustig." Technisch Manager Ted van Leeuwen moet niets weten van een ontslag van de trainer. "Een beetje roepen dat de trainer weg moet dat is erg voorpelbaar, dat getuigt niet van creativiteit. Van weinig kennis ook. Je moet het proces elke dag volgen. Twente wordt door sommigen nog altijd beschouwd als een topclub, dat worden we wel weer een keer, maar dat is het natuurlijk niet meer. Dat besef is nog niet overal doorgedrongen."

Ted van Leeuwen zwijgt over Ziyech

Over een transfer van onder meer Hakim Ziyech houdt Van Leeuwen zich op de achtergrond. "Wij hebben het liefst dat spelers blijven. Maar dat hebben we niet in de hand. Zo simpel is het. Er zijn natuurlijk aanbieden waar je natuurlijk geen nee tegen kunt zeggen als club. En je hebt natuurlijk te maken met spelers, als hun het hoofd op hol gebracht wordt. Dat tast de sfeer aan, dat tast alles aan. En dan heb je uiteindelijk alleen maar verliezers", besluit Van Leeuwen.

Doe ook mee aan onze Topcoach competitie 2015-2016

Ook dit seizoen organiseert Twente Insite een Topcoach competitie. Stel met 47 miljoen euro een selectie samen en speel mee om mooie prijzen! Klik hier om direct naar Topcoach te gaan. Succes!

7 Reacties

7 Comments

 1. gert

  25 augustus 2015 at 18:51

  en die weinig kennis zit vooral in vak p

 2. Gerard

  25 augustus 2015 at 12:42

  De Hr. van Leeuwen moet Schreuder niet meer de hand boven zijn hoofd houden.
  Schreuder heeft zins hij hoofd trainer is nog niet echt wat laten zien als trainer.
  Hij wil een tactiek spelen waar hij geen spelers voor heeft en zet ze ook dan nog eens op de verkeerde plek.
  Kijk Ziyech.
  Hij moet gewoon weg frisse wind in deze nieuwe competitie.

 3. Ton

  25 augustus 2015 at 12:31

  Er zijn inderdaad een hele hoop spelers vertrokken, maar daar zaten maar drie echte eerste elftal-spelers bij, namelijk Bjelland. Bengtsson en Castaignos, De anderen waren spelers die wel eens aan het eerste elftal mochten ruiken, maar ook niet meer dan dat. Er waren er zelfs bij, die nog nooit in het eerste elftal hebben gespeeld. Dus het argument dat Van Leeuwen en met hem vele anderen aanhalen, snijdt weinig tot geen hout. Het vertrek van die spelers verklaart niet het zielloze spel, het terughollen naar de eigen helft bij een verkregen voorsprong, het laffe tikkie breed, tikkie terug voetbal, etc. Daar gaat het namelijk om, het gaat om datgene wat de fans zien. En dat al een paar seizoenen lang.
  Alfred Schreuder wil een bepaald soort voetbal spelen, dat door de fans niet wordt gepruimd en dat draagt hij ook nog eens op een dorre manier uit. Schrijnend was zondagmiddag bij FOX te zien met wat voor een enthousiasme Ron Jans sprak over zijn spelers en de kille, zakelijke manier waarop Schreuder zich van het interview afmaakte. Daar sprak geen enkele passie uit, de absolute wil om erop te vliegen om revanche te nemen voor de nederlaag in de halve finale van de beker en om de punten mee te nemen naar Enschede.
  Wat de fans willen heeft niets te maken met onrealistische doelstellingen, gebaseerd op het verleden. De fans weten heus wel, dat een kampioenschap er niet in zit en dat een plek bij de eerste vier wellicht ook te hoog is gegrepen.
  Ook de uitlatingen van Van Leeuwen geven dus weer, dat ook hij niet echt luistert naar degenen die elk weekend weer verwachtingsvol naar de Grolsch Veste gaan om een leuke pot voetbal te zien, die op het puntje van hun stoeltje willen zitten en vermaakt willen worden door een enthousiast team dat gewoon tot aan het gaatje gaat.
  En ja, Youri Mulder woont in Enschede, dus hij hoort nog wel eens hoe de stemming is onder de fans. Dus dat hij daar een mening over heeft, is zo gek nog niet, ook al is hij is geen autoriteit op het gebied van peilen van stemmingen.
  Ik heb niet de illusie dat met een andere trainer meteen het voetbal meteen beter gaat worden, maar ik denk wel dat de ongelooflijke negatieve houding die nu Schreuder ten deel valt, voor een groot gedeelte weg zal ebben. Die negatieve houding schaadt de club in al zijn geledingen.
  Als Schreuder niet ontslagen kan worden vanwege het vele geld dat dit kost, zeg dat dan gewoon, maar kom niet met argumenten aanzetten die niet relevant zijn. Dan ben je de trouwe fans aan het bedotten.
  Het begint al met al een wat zielige vertoning te worden, een strijd tussen de beleidsbepalers c.q.-uitvoerders en een groot gedeelte van de fans wat betreft Schreuder.
  Ik vind het persoonlijk veel te ver gaan, wanneer fans trainer, spelers, etc . opwachten bij een bus met alle dreiging van dien, daarom houd ik mijn hart vast wat er a.s. zaterdagavond gebeurt, mocht FC Twente tegen Heracles verliezen.

  • Belazerd

   25 augustus 2015 at 13:12

   Je huiswerk wel goed maken, Ton er zijn, al dan niet regelmatig spelend, 24 spelers weg Bjelland is bijna één seizoen geblesseerd geweest!! en wat het Technische Collectief onder aanvoering van Jodocus Kwak, u weet wel de grote goeroe uit Barneveld, met :
   Lachman,Kusk,Ebecilio,Koppers,Ouldchick David, Miaiyichi bereikt hebben ???

 4. Belazerd

  25 augustus 2015 at 12:12

  Als Ted VLeeuwen het zo gezegd heeft zijn 2 punten onjuist er zijn écht (bijna) 24 spelers vertrokken! En over voorspelbaar + creativiteit
  Schreuder weg is te voorspellen echter creatief zou zijn wisselen met Jansen

 5. Tukkerpower

  25 augustus 2015 at 11:37

  “Ik weet het niet want ik woon hier niet” zegt genoeg.
  Ted heeft goed werk verricht maar dat is het nu precies waar de schoen wringt.
  Het is voor hem werk en dat heeft geen enkele relatie met wat de supporters voelen. Wij zitten al 3 jaar met die Jodocus Kwak opgescheept en ik denk dat een enquete onder de supporters een 90 % score opleverd voor het standpunt dat Schreuder moet oprotten en wel NU !!!!!

 6. henk

  25 augustus 2015 at 11:30

  Beste heer van Leeuwen.
  Steeds weer hoor ik, er zijn zoveel spelers weg. Maar dat zijn spelers die wij graag wilden slijten en het is uw verdienste dat de rotte appels bijna allemaal weg zijn. Maar als je kijkt naar wat er is gebleven mag je verwachten dat uit de eerste drie wedstrijden toch minimaal drie punten haalt. Kijk naar selectie van Twente en de drie tegenstanders tot nog toe. Dat Twente geen kampioen wordt dit jaar weet iedere voetbal liefhebber. Maar met het materiaal dat er nog is mag je op zijn minst verwachten dat er een pot voetbal wordt vertoont. Zie de wedstrijd Feijenoord tegen Vitesse daar straalde de passie vanaf.
  En a.u.b. stop met het verzinnen of herhalen van allerlei smoezen. Zeg dan liever niets.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Advertentie

Laatste Nieuws

peet-bijen-twente-sparta-2020 peet-bijen-twente-sparta-2020
Eerste elftal2 dagen geleden

Bijen over zijn eigen situatie, het contact met teamgenoten en de competitie

Op dit moment ligt het voetbal stil en mag er niet in groepsverband worden getraind tot minimaal 28 april. Ook...

Eerste elftal3 dagen geleden

Oud FC Twente-speler knokt voor zijn leven: “Mijn hart heeft al diverse keren stil gestaan”

Jan Sørensen speelde van 1983 tot 1985 voor FC Twente. De Deense spits kwam over van Club Brugge waarmee hij...

derbystar-wedstrijdbal-eredivisie-2019-2020-grolsch-veste derbystar-wedstrijdbal-eredivisie-2019-2020-grolsch-veste
Eerste elftal3 dagen geleden

Eredivisie CV komt met statement en schetst twee scenario’s

De kans dat de competitie definitief wordt gestaakt door de clubs is vanmiddag een heel stuk kleiner geworden. De UEFA...

fox-off-spandoek-fc-twente fox-off-spandoek-fc-twente
Eerste elftal3 dagen geleden

Zoveel tv-inkomsten loopt FC Twente mis als FOX weigert uit te keren

Er is nog altijd veel onzekerheid over het wel of niet beëindigen van de competitie. De UEFA heeft de druk...

blaise-nkufo-spits-fc-twente-doelpunt-vieren blaise-nkufo-spits-fc-twente-doelpunt-vieren
Eerste elftal3 dagen geleden

Nkufo aast op functie bij FC Twente: “Terugkeren is mijn doel”

Blaise Nkufo verblijft de laatste jaren in Canada waar hij een eigen voetbalacademie heeft opgericht. Vorig seizoen keerde hij voor...

blaise-nkufo-eljero-elia-fc-twente blaise-nkufo-eljero-elia-fc-twente
FC Twente Nieuws3 dagen geleden

Humor: Elia heeft een belangrijke tip voor alle thuisblijvers

Eljero Elia was één van de laatste voetballers die door moest spelen terwijl bijna alle competities al stil waren gelegd....

logo-fc-twente-ingang-grolsch-veste logo-fc-twente-ingang-grolsch-veste
Eerste elftal3 dagen geleden

Statement FC Twente: “Moeten er niet aan denken om in lege stadions te spelen”

Minister president Mark Rutte maakte afgelopen dinsdag bekend dat het betaald voetbal zeker niet hervat gaat worden voor 1 juni...

Eerste elftal3 dagen geleden

Deel eredivisieclub wil niet stoppen: “Dan voetballen wij straks door”

Als het aan Ajax, AZ en PSV ligt dan wordt de competitie per direct beëindigd. Dit lieten de directeuren van...

alexander-ceferin-voorzitter-uefa-2020 alexander-ceferin-voorzitter-uefa-2020
Eerste elftal3 dagen geleden

UEFA zet mes op de keel bij voetbalbonden en dreigt met sancties

Er gaan steeds meer stemmen op om het huidige seizoen per direct te beeindigen waarbij Ajax, AZ en PSV het...

vak-p-supporters-vlag-sfeeractie vak-p-supporters-vlag-sfeeractie
Eerste elftal3 dagen geleden

Terugbetalen seizoenkaarthouders zou financiële strop zijn voor FC Twente

Welke gevolgen heeft het voor de clubs als het seizoen per direct beëindigd zou gaan worden? Paul van der Kraan...

Advertentie