Rood aangelopen FC Twente verliest van RKC en kan de play-offs vergeten

FC Twente is er wederom niet in geslaagd om te winnen in de eredivisie. De ploeg van Ron Jans ging donderdag onderuit in Waalwijk tegen RKC. Nadat Danilo zijn ploeg vlak na rust op voorsprong zette, gaven de Tukkers die voorsprong in een mum van tijd compleet uit handen. De wedstrijd eindigde zo in 2-1 in het voordeel van de Waalwijkers nadat Danilo nog rood had gekregen.

Nadat Jans voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heracles de bezem door zijn elftal heen haalde, moesten Menig, Dumic, Roemeratoe en Narsingh de Twentse derby vanaf de bank bekijken. Menig keerde tegen RKC terug in de basiself van de oefenmeester.

De eerste helft

Het eerste moment van gevaar kwam na ongeveer tien minuten. Na een behoorlijk slordige openingsfase viel de bal achter de verdediging van RKC voor Danilo. Lamprou was echter net wat eerder bij de bal waardoor de Braziliaanse topscorer van FC Twente niet kon afronden. Vlak hierna volgde een reeks gevaarlijke corners voor RKC. Ook hier kwam de openingsgoal niet uit voort.

Ook het tweede gevaarlijke moment op de helft van RKC vond plaats met Danilo in de hoofdrol. De spits kreeg de bal na een schermutseling voor zijn voeten, maar plaatste de bal net naast. Zo kwam er een einde aan eerste helft zonder grote kansen aan beide kanten. Wel viel Ilic nog geblesseerd uit, de Serviër werd geraakt in zijn dij en kon de wedstrijd daardoor niet vervolgen. Narsingh kwam in het veld voor de geblesseerde Ilic.

De tweede helft

Het tweede bedrijf zorgde in de eerste tien minuten al voor meer spektakel dan dat de hele eerste helft dat had gedaan. Na anderhalve minuut kon Danilo makkelijk weglopen bij Touba, hierdoor kwam de spits oog in oog met Lamprou. Nu faalde de Braziliaan niet, zo tekende hij voor 1-0.

Echt lang konden de Tukkers niet genieten van de voorsprong. Vanaf de aftrap ging RKC namelijk meteen vol in de aanval en met succes: Sylla Sow kon na een rommelige aanval meteen voor de 1-1 tekenen. Nadat FC Twente het hierna goed oppakte en zelfs tot een aantal dreigende momenten wist te komen, kwam Sow tegen de verwachting in wederom op het scorebord. Na een goede voorzet van Oosting kon de aanvaller van RKC weer makkelijk binnentikken.

De Tukkers probeerden het hierna nog wel, maar tot veel kansen kwam de ploeg van Ron Jans niet meer. Zo wist FC Twente weer niet te winnen, ook niet van RKC. Komende zondag staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Dan is het al gedegradeerde ADO Den Haag de tegenstander. Tegen de Hagenezen zal Danilo niet van de partij zijn. De Braziliaan kreeg in de 88e minuut namelijk rood na een overtreding uit frustratie.

De opstelling: Drommel, Markelo ('58 Dumic), Ebuehi, Oosterwolde, Smal, Zerrouki ('76 Roemeratoe), Brama ('76 Staring), Menig, Ilic ('37 Narsingh), Danilo, Van Leeuwen ('58 Rots).