Rood FC Twente Vrouwen wint in extremis van VV Alkmaar

FC Twente Vrouwen heeft vandaag goede zaken gedaan door met 2-1 te winnen van eredivisie debutant VV Alkmaar. Het was een zwaarbevochten zege want FC Twente Vrouwen moest al in de 27e minuut verder met tien speelsters vanwege een rode kaart. Uiteindelijk leverde de rode kaart geen schade op.

[google]FC Twente Vrouwen kwam al in de 11e minuut op voorsprong door een doelpunt van Sherida Spitse. Echter bracht Moorrees de ploeg in de problemen door haar tegenstander vast te pakken en hierdoor de tegenstander een scoringskans te ontnemen. De scheidsrechter koos er dan ook voor om Moorrees met rood van het veld te sturen. Een discutabele beslissing want er was nog een speelster van FC Twente in de buurt. De 1-0 was tevens de ruststand.

Na rust wist FC Twente Vrouwen knap stand te houden, maar drie minuten voor tijd scoorden de bezoekers toch de 1-1. Lang konden de Alkmaarders niet genieten want in de 89e minuut scoorde invalster Renate Jansen de winnende 2-1.

Door de overwinning is FC Twente Vrouwen weer koploper in de eredivisie vrouwen. De Tukkers en de Amsterdammers staan in punten gelijk, maar FC Twente Vrouwen heeft een veel beter doelsaldo. De regerend landskampioen heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld.