Rood Rosales leidt nederlaag FC Twente in

[google]FC Twente is vanavond uitgeschakeld in de KNVB beker. In Friesland verloor FC Twente met 3-0 van gastheer sc Heerenveen. FC Twente begon sterk aan de wedstrijd en er leek geen vuiltje aan de lucht. Toch was het Heerenveen dat totaal tegen de verhouding in de score opende. Vlak na de openingstreffer kreeg Rosales binnen enkele minuten 2x de gele kaart voorgeschoteld en mocht inrukken. Beide domme gele kaarten waar de eerste ook direct rood had kunnen zijn. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 3-0 voor Heerenveen.

Na de rode kaart van Rosales werd er geen aanvaller uitgehaald maar moest Gutierrez het veld verlaten. Hij kreeg in de eerste minuten een tik waardoor hij uiteindelijk niet verder kon spelen. Martina was zijn vervanger. Een andere invaller aan FC Twente zijde was Robbert Schilder. Hij mocht in de 55e minuut invallen voor Eghan en maakte hierdoor na 5 maanden blessureleed zijn rentree in het eerste elftal van FC Twente.

Met een 0-3 achterstand mocht ook topaankoop Jesus Corona nog zijn debuut maken voor FC Twente. In de 69e minuut verving hij Dusan Tadic die na de rode kaart van Rosales op het middenveld kwam te spelen.

Door de nederlaag is al na één speelronde een einde gekomen aan het bekeravontuur van FC Twente. Spelers en staf kunnen zich nu volledig richten op de competitie.

Opstelling FC Twente: Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Koppers, Gutierrez (27. Martina), Ebecilio, Eghan (55. Schilder), Tadic (69. Corona), Djordjevic en Mokhtar

Doelpunten: 20. Slagveer 1-0, 50. Finnbogason 2-0, 63. Finnbogason 3-0

Rood: 24. Rosales (2x geel)