Twente Insite

FC Twente Nieuws

Rooskleurige toekomst voorspeld: “Ik acht een begroting van €40 miljoen haalbaar”

Rooskleurige toekomst voorspeld: “Ik acht een begroting van €40 miljoen haalbaar”

Ondanks dat FC Twente het financieel nog steeds heel lastig heeft, ziet de club haar begroting wel stijgen. Waar deze vorig seizoen nog 27,4 miljoen euro was, is de begroting voor dit seizoen op 29,8 miljoen euro geraamd, meldt het Financieele Dagblad. Daarmee is FC Twente nog steeds de vierde club van Nederland.

Het verschil met nummer drie Feyenoord is wel groter geworden. De Rotterdammers zien hun begroting met vijf miljoen euro stijgen naar 64 miljoen euro. Toch acht Pieter Nieuwenhuis, directeur van het Utrechtse Hypercube, het haalbaar dat FC Twente in de toekomst de aansluiting met de top drie weer vindt. “Hoe ziet de lokale economie eruit, wat is de populatie rond een stadion, wat is de omvang van een stadion, zijn er andere betaaldvoetbalclubs in de buurt en wat is er verder in een gebied te doen? Als je al deze factoren meeneemt, is FC Twente de vierde club van Nederland.”

FC Twente dacht enkele jaren geleden onder leiding van Joop Munsterman al de sprong naar de top drie te hebben gemaakt, maar dubieuze financiële constructies en grootheidswaanzin brachten de club naar de rand van de afgrond. “Maar als Twente rustig groeit, acht ik een begroting van €40 miljoen haalbaar”, besluit Nieuwenhuis.

FC Twente Topcoach 2017-2018. Doe mee en WIN!!

De inschrijving van onze speciale ‘FC Twente topcoach competitie’ is weer van start gegaan! Stel met een budget van 49 miljoen euro jouw ideale selectie samen en laat zien dat jij de enige echte topcoach bent.

Prijzen
Net als de afgelopen jaren hebben we weer meerdere prijzen te verdelen waaronder kaartjes voor een wedstrijd naar keuze, FC Twente shirts en meer! KLIK HIER en doe gratis mee.

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op