Twente Insite

FC Twente Nieuws

Röseler over degradatie van ‘zijn’ FC Twente: “Heel pijnlijk om te zien wat er allemaal is gebeurd”

Röseler over degradatie van ‘zijn’ FC Twente: “Heel pijnlijk om te zien wat er allemaal is gebeurd”

VVV Venlo keerde afgelopen seizoen terug op het hoogste niveau en handhaafde zich relatief eenvoudig voor nog een extra jaar eredivisie. Eén van de sterkhouders bij de Venlonaren is voormalig FC Twente verdediger Nils Röseler. Hij blikt in gesprek met FC Update terug op het afgelopen seizoen en de degradatie van ‘zijn’ FC Twente.

De eerste stunt van VVV was de uitoverwinning op FC Twente in de tweede speelronde. In Enschede werd FC Twente met 1-2 verslagen. “Ik had het gevoel dat sommige tegenstanders ons onderschatten. Uit bij Twente bijvoorbeeld had ik het idee dat ze ons niet echt serieus namen. Na een wedstrijd of acht, toen we al aardig wat punten hadden verzameld, veranderde dat een beetje.”

Waar VVV zich uiteindelijk staande wist te houden, ging het bij FC Twente steeds verder bergafwaarts. Uiteindelijk eindigde FC Twente op de laatste plek en daalde het af naar de eerste divisie. “Zeer pijnlijk”, aldus de verdediger.

“Het voelt nog altijd een beetje als mijn club en het is heel pijnlijk om te zien wat er allemaal is gebeurd in de laatste jaren. Je zag al aankomen dat het steeds minder werd, maar ik had nooit gedacht dat het tot een degradatie zou leiden.”

“Het was een topclub, alles was er goed geregeld. Als je het stadion ziet, hoort de club eigenlijk in de top van Nederland. Dat ze dan volgend seizoen in de Jupiler League spelen is pijnlijk”, besluit Röseler in gesprek met FC Update.

Foto: Pro Shots

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op