Twente Insite

FC Twente Nieuws

Rugsponsor ‘helemaal klaar’ met verrichtingen Roda JC: “Ik ben heel boos”

Rugsponsor ‘helemaal klaar’ met verrichtingen Roda JC: “Ik ben heel boos”

Roda JC ging afgelopen zondag met 1-2 onderuit tegen Almere City en degradeerde daarmee naar de eerste divisie. Hoewel Sparta Rotterdam de finale van de play-offs bereikt heeft, treft FC Twente daarmee in ieder geval één club die dit seizoen eveneens in de eredivisie uitkwam. Medisana Benelux, rugsponsor van Roda JC, is naar eigen zeggen helemaal klaar met de verrichtingen van de club uit Kerkrade.

“‘Ik ben boos, heel boos’, was de titel die ik tijdens mijn slapeloze nacht schreef”, laat directeur Maurice Jongen weten op LinkedIn. “Over hoe jaren wanbeleid en vriendjespolitiek mijn club aan de rand van de afgrond brachten, over een trainer die als een zoutzak in de dug-out zit tijdens een play-off wedstrijd (als de trainer al als een zoutzak daar zit, kun je dan verwachten dat die spelers gaan rennen), over een keeper die blunder na blunder maakt en vrolijk mag blijven staan, over een wedstrijd op leven en dood waar nog niet eens een kaart valt, over elf lamzakken op het veld, over een eigenaar die een club koopt en er vervolgens niets meer mee doet. Is volgens mij hetzelfde als een auto kopen, hem niet onderhouden en dan verbaasd staan kijken als hij het niet meer doet.”

Pure Energie, hoofdsponsor van FC Twente, hield na de degradatie van de Tukkers echter vertrouwen en verlengde. “Misschien ga ik het stuk nog wel eens publiceren, maar voor nu wil ik mij verstoppen onder een hele grote steen en er verlopig niet meer onder vandaan komen”, vervolgt Jongen. “Pijn, verdriet, machteloosheid, boosheid, teleurstelling, ongeloof zijn een aantal termen die weergeven hoe ik mij voel. Dan kun je beter onder die steen gaan zitten”, aldus Jongen.

Foto: Orange Pictures

Reageer op dit artikel

avatar

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
Abonneren op