Ruime bekerzege brengt FC Twente ronde verder

Gisteren speelden de FC Twente vrouwen in de achtste finale van de KNVB Beker tegen Topklasser Saestum VR1. Het uitduel in Zeist werd gewonnen met 1-4 en de Tukkers gaan door naar de volgende ronde. Kirsten Bakker en Maayke Heuver maakten na een lange periode van blessureleed weer hun rentree in de basiself.

[google] In de zeventiende minuut opende Ellen Jansen de score voor de Tukkers. Na een halfuur spelen verdubbelde Maayke Heuver de score. Niet lang daarna kwamen de vrouwen van Saestum terug in de wedstrijd door het maken van de 1-2. Lange tijd bleef de tegenstander hopen op de gelijkmaker, maar laat in de wedstrijd kreeg FC Twente een penalty door een overtreding op Ellen Jansen. Maud Roetgering benutte de strafschop en bracht de marge terug naar 2 doelpunten. 3 minuten later haalde Yana Daniëls de trekker over door te tekenen voor de 1-4.

Maayke Heuver was blij dat ze eindelijk weer kon spelen, en is daarnaast ook erg tevreden over het geboekte resultaat. "Het voelt goed weer te kunnen spelen. Ik kom van ver. Het is echt lekker om weer minuten te maken. Ik heb geprobeerd vanaf het begin ritme te krijgen en mezelf in de wedstrijd te spelen, dat lukte aardig. Het is dan altijd mooi om een doelpuntje mee te pakken. We wisten dan Saestum een goede ploeg heeft. Daar hebben we rekening mee gehouden. Ik denk wel dat we de wedstrijd eerder hadden op slot hadden kunnen en moeten gooien. Saestum bleef er in geloven en dat lag aan onszelf. Toch is het belangrijkste dat we gewonnen hebben en naar de volgende ronde zijn." vertelt ze op de officiële website van FC Twente.