Ruiz met Costa Rica als groepshoofd ronde verder

Bryan Ruiz heeft zich op zeer knappe wijze als groepshoofd met Costa Rica geplaatst voor de knock-out fase op het WK. Nadat Costa Rica al verrassend had gewonnen van Uruguay en Italië kwam het ook de derde wedstrijd tegen Engeland door zonder nederlaag: 0-0.

In een duel waar de spanning er enigszins af was doordat Costa Rica al zeker was van de volgende ronde en Engeland al uitgeschakeld was wist geen van de ploegen echt te overtuigen. De Engelse bondscoach Roy Hodgson stuurde ten opzichte van de laatste wedstrijd liefst 9 nieuwe spelers het veld in om het WK nog enige glans te geven, maar Costa Rica gunde het de Engelsen niet. Na ruim 20 minuten zorgden de Costa Ricanen voor het eerste gevaar door een vrije trap goed in te schieten. Via doelman Foster en de lat werd deze inzet verwerkt tot hoekschop. De ruststand was zodoende 0-0.

[google]Ook in de tweede helft waren de ploegen ongeveer even sterk. Hodgson bracht Steven Gerrard en Wayne Rooney met nog twintig minuten te gaan om daar verandering in te brengen, maar zelfs deze twee spelers konden Costa Rica niet echt uit balans brengen.

Costa Rica groepshoofd in groep D

Hierdoor eindigt Costa Rica met 7 punten op de eerste plaats in groep D. Een zeer knappe prestatie van de grote underdog in deze groep. FC Twente legende Bryan Ruiz had een groot aandeel in dit uitstekende optreden aangezien hij de Italianen met een kopbal op de knieën wist te krijgen en dus 3 punten veilig wist te stellen. Voor de volgende ronde zal Costa Rica, afhankelijk van de uitslagen in groep C, moeten aantreden tegen Colombia, Ivoorkust, Griekenland of Japan. De kans is echter het grootst dat Ivoorkust beslag zal leggen op de tweede plaats in groep C en dus de volgende tegenstander zal zijn. De wedstrijden die hierin beslissend zijn beginnen vanavond om 22:00 Nederlandse tijd.

Uruguay wist nipt te winnen van Italië en mag hierdoor ook nog hopen op de wereldtitel, zij spelen hoogstwaarschijnlijk tegen Colombia.