Twente Insite

FC Twente Nieuws

Rutten legt uit waarom hij de rol als technisch directeur heeft afgewezen

Rutten legt uit waarom hij de rol als technisch directeur heeft afgewezen

Vandaag is bekend geworden dat Fred Rutten terugkeert bij FC Twente. De voormalig speler en trainer van de Tukkers zal als commissaris toetreden tot de Raad van Commissarissen van FC Twente. Het is niet helemaal de rol die FC Twente voor hem in gedachten had. Rutten legt uit waarom hij niet in is gegaan op de aanbieding om technisch directeur te worden in Enschede.

“Omdat ik de mensen hier in Haifa heb gezegd dat ik zou blijven als we ons zouden handhaven. En dat is gebeurd. Ik heb in mijn leven nog nooit mijn ja-woord gebroken. Dat ga ik nu niet doen en in de toekomst ook niet.”

Zelf vindt Rutten het niet vreemd dat hij als RvC-lid ook nog werkzaam is als hoofdtrainer in Israël. “Vind ik niet. Ik ken in het voetbal wel meer mensen die op afstand zitten. Han Berger is technisch directeur van Sydney en zit ook in de RvC van de KNVB. Guus Hiddink was op afstand adviseur van Chelsea en PSV. Ik zie het probleem niet.”

De afgelopen jaren werd Rutten al meerdere keren gelinkt aan FC Twente, maar tot een daadwerkelijke samenwerking kwam het niet. Waarom kies je nu alsnog voor FC Twente? “Ik heb in september/oktober in de krant en op tv gezegd dat de club me altijd om advies mag vragen. En dat ik de club wil helpen. Daar is toen niets mee gedaan. Nu zijn ze wel bij me gekomen. We hebben daar over gesproken en dit is eruit gerold”, besluit Rutten het gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

Foto: Orange Pictures

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Andreas Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Andreas
Gast
Andreas

Begrijpelijk en correct van Rutten dat hij zich aan z’n woord houdt