Twente Insite

FC Twente Nieuws

RvC vraagt Velderman terug te treden als algemeen directeur van FC Twente

RvC vraagt Velderman terug te treden als algemeen directeur van FC Twente

De Raad van Commissarissen van FC Twente heeft Erik Velderman verzocht af te treden als algemeen directeur van FC Twente. Dit maakt de Tubantia vandaag bekend. De RvC wil overigens niet dat Velderman vertrekt, maar zijn oude rol als financieel directeur weer op zich neemt. Velderman die na het ontslag van Van Halst de rol als algemeen directeur op zich nam, heeft het voorstel in beraad.

Het verzoek komt nadat er de afgelopen periode veel reuring is ontstaan op de werkvloer. Hier zou het flink botsen met technisch directeur Ted van Leeuwen en hoofd scouting Evert Bleuming.

Mocht Velderman aan willen blijven als financieel directeur, dan zal hij ook minder gaan verdienen. Dit is één van de voorwaarden die de RvC hem heeft voorgelegd. Een gemiddeld salaris in de eerste divisie ligt volgens voetbaleconoom Pieter Nieuwenhuis van het bureau Hypercupe tussen de 50.000 en 200.000 euro. Velderman verdient momenteel circa 300.000 euro.

Velderman zelf wil inhoudelijk niet ingaan op het verzoek van de RvC. “Er is op dit moment veel reuring, dat is duidelijk. Het kan schadelijk zijn voor mij en voor de club om daar nu iets over te zeggen, dus onthoud ik mij van commentaar.” Ook RvC-voorzitter Dennis Schipper wil vooralsnog niet reageren.

Wat is volgens jou de beste oplossing voor FC Twente

Sluit je aan bij Pure Energie en krijg een FC Twente shirt kado!
Onze hoofdsponsor Pure Energie heeft een mega actie voor alle supporters van FC Twente. Nieuwe klanten krijgen een gratis FC Twente shirt én een kadobon t.w.v. maximaal €200 euro! Klik op de banner voor meer informatie!

5
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
RichardpilintnetDickTally HoArjan Recent comment authors

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Richard
Gast
Richard

Hoe kan het zo zijn dat de overhead van Twente zoveel salaris verdient. Daar moet een keer onderzoek naar gedaan worden degaderen omdat er geen geld is voor goede spelers en de directie maar harken.
Tenminste dat gevoel krijg ik hierbij.

Dick
Gast
Dick

Wanneer wordt het nou eens rustig in onze club????????????
Zo vlak voor de aanvang van de competitie.
Ik hoop wel dat Velderman aanblijft als fin.dir. heeft veel dossierkennis opgebouwd.
Verder niet meer in de publiciteit treden en je ding doen.
Een nieuwe alg.dir. aanstellen met een normaal salaris a.u.b.
En dan maar hopen dat het rustig wordt en voetbal de boventoon voert.

Arjan
Gast
Arjan

Gefeliciteerd heer Ten Voorde! Het is je weer gelukt om een volgend slachtoffer te maken! Who’s Next!
Als Dagblad Tubantia zijnde zou ik mij echt een keer gaan afvragen of jij nog wel de juiste man op de juiste plek bent…

Tally Ho
Gast
Tally Ho

Humor! Dus LtV is verantwoordelijk voor het terugtreden van Velderman? Daarmee zeg je dus dat de RvC een tweet van van LtV heeft gelezen en op basis daarvan heeft besloten om Velderman te vragen terug te treden. Daarmee diskwalificeer je de RvC nogal. Hoe oud ben je als ik vragen mag? LtV is journalist en het is zijn taak de highlights en misstanden in de publiciteit te brengen. Dat de man jou niet aanstaat is jouw goed recht, maar ga hem niet betichten dat hij ‘slachtoffers’ maakt. Velderman is verantwoordelijk voor zijn eigen handelen en gedrag, dus ga niet een… Lees verder »

pilintnet
Gast
pilintnet

wat is de reden dan dat diverse mensen niet met hem overweg kunnen ? het zal toch niet alleen aan Velderman liggen.maar ja t.Voorde weet het wel zo te draaien.