Sadílek eraf met blessure, Cerny speelt uur voor Tsjechië

Zondagavond werd het Nations League-duel tussen Tsjechië en Spanje afgewerkt. De wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor de Spanjaarden. FC Twente-spelers Michal Sadílek en Václav Cerny maakten beide hun opwachting in de basis. Sadílek ging er na een half uur af met een blessure, Cerny speelde een uur.

Cerny speelde voor de tweede keer in de basis van het nationale elftal van Tsjechië. In de zeventiende minuut kreeg hij zelfs de kans om zijn eerste interlanddoelpunt te maken, maar zijn schot werd gekeerd door keeper Unai Simon. Na 60 minuten werd hij vervangen door Adam Hlozek, die deze zomer naar Bayer Leverkusen verkast.

Sadílek is een vaste basisklant bij de Tsjechische ploeg, maar moest het veld na een half uur spelen verlaten. Het leek te gaan om een bovenbeenblessure. De ernst van de blessure van de middenvelder is nog niet bekend.

Door de nederlaag lijkt de kans klein dat Tsjechië mee mag doen aan de finales van de Nations League. Spanje staat met acht punten bovenaan de poule. Tsjechië staat op plek drie met vier punten, tussen het Portugal van Cristiano Ronaldo en Zwitserland. In september werkt de ploeg van Cerny en Sadílek de laatste twee wedstrijden van de groepsfase af, thuis tegen Portugal en uit tegen Zwitserland.